hlavní jídlak zakousnutíryby a seafoodsaláty a lehká jídla

Salát s avokádem, uzeným lososem, žampiony a kozím sýrem

zveřejněno uživatelem Zdena Duben 28, 2017 0 komentářů

Jen rychlá inspirace, pokud byste třeba nevěděli, co k večeři či k lehkému obědu. Salát s avokádem, uzeným lososem a koyím sýrem nám moc chutnal a byl raz dva hotový. Můžete jej připravit i v malém, jen jako předkrm, na druhou stranu, když ho bude více, hladoví po něm rozhodně nezůstanete.

Potřebujete (2 porce k večeři):

  •  malá miska baby špenátu nebo polníčku
  •  1 – 2 salátová srdíčka (malé saláty), podle velikosti salátu a místa v žaludku
  •  100 g uzeného lososa (teplým či studeným kouřem, obě varianty poslouží stejně dobře)
  •  1 zralé avokádo
  •  šťávu z půlky citrónu
  •  50 g čerstvého kozího sýru nebo fety či podobného sýru
  •  pár drobných žampionů
  •  kvalitní extra panenský olivový olej
  •  čerstvě strouhaný pepř, sůl

Salát omyjte, osušte či nejlépe odstřeďte v odstředivce na salát a natrhejte na větší kousky. Dejte na talíře.

Houby krátce orestujte na olivovém oleji, osolte opepřete. Avokádo oloupejte, nakrájejte a pokapejte citrónovou šťávou. Spolu s kousky lososa a žampiony dejte na salát. Na to sýr a zakapejte olivovým olejem a lehce opepřete. Víc nemusíte dělat. Všechny ingredience mají svoji chuť a vzájemně se velmi dobře doplňují.

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář