bez masahlavní jídlainspirace ze světak zakousnutísaláty a lehká jídlasnídaně

Fazole s hlívou na italský způsob

zveřejněno uživatelem Zdena 11 února, 2018 0 komentářů

Teď je ideální čas na luštěninová jídla. Pro mne osobně je to tedy kterákoli doba. Ale v zimě je dobré spotřebovávat zásoby nasušených fazolí z léta. Já už začínám spřádat plány na výsadbu do další sezóny, tak si musím udělat místo v komoře. Pokud byste zrovna nechtěli namáčet a vařit fazole, můžete jídlo klidně připravit s hotovými fazolemi z plechovky. Jídlo je skvělé samo o sobě a vůbec nic mu nechybí. Ale klidně můžete tyhle fazole s hlívou použít jako přílohu k masu nebo jako předkrm na crostini. Jsou super teplé i studené.

Potřebujete (pro 4 osoby):

  •  300 – 500 hlívy ústřičné
  •  asi 800 g uvařených fazolí (odpovídá 2 konzervám) – odhaduji, protože jsem fazolí měla plnou mísu a jen část jsem odebrala do tohoto jídla
  •  3 velké stroužky česneku
  •  větvičku rozmarýnu nebo 1 ČL sušeného
  •  olivový olej
  •  2 hrsti strouhaného parmazánu
  •  trochu vody či suchého bílého vína na podlití
  •  sůl, pepř

Na rozehřátou pánev nalijte asi 2 PL olivového oleje a osmahněte krátce nadrobno nakrájený česnek s rozmarýnem. Přidejte hlívu nakrájenou na nudličky a restujte. Po chvíli osolte a opepřete. Pokračujte v restování. Hlíva pustí nějakou šťávu, ale ta se vypeče a některé kousky se začnou lehce opékat. To je chvíle pro přidání fazolí. Můžete i trošku podlít asi 50 ml vody nebo bílého vína. Můžete přidat i lžíci oleje. Nakonec vmíchejte nastrouhaný sýr. Trochu si jej nechejte bokem. Podávejte zakápnuté olivovým olejem, posypané sýrem.

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..