bez masahlavní jídlainspirace ze světak zakousnutísaláty a lehká jídlasnídaně

Fazole s hlívou na italský způsob

zveřejněno uživatelem Zdena Únor 11, 2018 0 komentářů

Teď je ideální čas na luštěninová jídla. Pro mne osobně je to tedy kterákoli doba. Ale v zimě je dobré spotřebovávat zásoby nasušených fazolí z léta. Já už začínám spřádat plány na výsadbu do další sezóny, tak si musím udělat místo v komoře. Pokud byste zrovna nechtěli namáčet a vařit fazole, můžete jídlo klidně připravit s hotovými fazolemi z plechovky. Jídlo je skvělé samo o sobě a vůbec nic mu nechybí. Ale klidně můžete tyhle fazole s hlívou použít jako přílohu k masu nebo jako předkrm na crostini. Jsou super teplé i studené.

Potřebujete (pro 4 osoby):

  •  300 – 500 hlívy ústřičné
  •  asi 800 g uvařených fazolí (odpovídá 2 konzervám) – odhaduji, protože jsem fazolí měla plnou mísu a jen část jsem odebrala do tohoto jídla
  •  3 velké stroužky česneku
  •  větvičku rozmarýnu nebo 1 ČL sušeného
  •  olivový olej
  •  2 hrsti strouhaného parmazánu
  •  trochu vody či suchého bílého vína na podlití
  •  sůl, pepř

Na rozehřátou pánev nalijte asi 2 PL olivového oleje a osmahněte krátce nadrobno nakrájený česnek s rozmarýnem. Přidejte hlívu nakrájenou na nudličky a restujte. Po chvíli osolte a opepřete. Pokračujte v restování. Hlíva pustí nějakou šťávu, ale ta se vypeče a některé kousky se začnou lehce opékat. To je chvíle pro přidání fazolí. Můžete i trošku podlít asi 50 ml vody nebo bílého vína. Můžete přidat i lžíci oleje. Nakonec vmíchejte nastrouhaný sýr. Trochu si jej nechejte bokem. Podávejte zakápnuté olivovým olejem, posypané sýrem.

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.