bez masak zakousnutípečivosladká jídla a dezertysnídaně

Mandlový koláč s ricottou a broskvemi

zveřejněno uživatelem Zdena Září 8, 2016 4 komentáře

Výborný koláč s korpusem s mletými mandlemi, který už sám o sobě je lahůdka. Navrch dáte ricottu a oblíbené nebo jednoduše zrovna dostupné ovoce a drobenku. Buď obyčejnou, ale stále dokonalou, nebo mandlovou, která z koláče hned udělá luxusní kousek. V podstatě není na tomhle koláči nic převratného, jen to, že je skvělý. Zkrátka mandlový koláč s ricottou a ovocem zkuste, k odpolednímu čaji či kávě.

mandlový koláč s ricottou

Potřebujete (na menší koláčovou formu kolem 25 cm):

Na těsto:

  •  2/3 hrnku mletých mandlí
  •  ½ hrnku hladké mouky
  •  60 g studeného másla nakrájeného na kostičky
  •  3 PL cukru
  •  1/3 ČL soli
  •  3 PL vody

Na náplň:

  •  250 g ricotty
  •  1 vejce
  •  1 PL mouky
  •  ¼ hrknu cukru
  •  ovoce dle vaší fantazie

Na drobenku s mandlemi:

  •  50 g mandlových vloček
  •  25 g hnědého cukru
  •  30 g másla

Ideální je pracovat s robotem, kam hodíte ingredience na těsto a smícháte. Pokud budete zadělávat ručně, tak pracuje rychle, ať si těsto úplně nerozmažete a máslo moc nezahřejete.

Rozpalte troubu na  180 °C.

Těsto natlačte do formy vyložené pečícím papírem. Pokud se lepí, namočte si ruce. Na náplň smíchejte všechny ingredience a dejte pak ricottu na těsto.

mandlový koláč s ricottou

Poklaďte ovocem a posypte drobenkou.

mandlový koláč s ricottou

mandlový koláč s ricottou

Pečte ve vyhřáté troubě asi 40 minut.

mandlový koláč s ricottou

mandlový koláč s ricottou

mandlový koláč s ricottou

 

Také se Vám může líbit

4 komentáře

Blazena Federer Červenec 9, 2018 at 11:08 pm

Vyborny recept, Zdeno – musim zkusit. Tez blahopreji k vynikajicimu blogu – velmi dobre a prehledne jidla napsana a organizovana a krasne fotky! Gratuluji!!!
Definitivne will share your blog site, pokud dovolite?
V rijnu budeme v Cechach – rada bych Vas i poznala pokud by byl vzajemne cas, napisu do kontaktu.

Reply
Zdena Červenec 11, 2018 at 9:19 pm

Dobrý den Blaženo, moc děkuji a jsem ráda, že se vám blog líbí. Dělám, co můžu. Vaření mě moc baví a taky rádi jíme dobrá jídla, takže příjemné s užitečným. Někdy to sice stíhám s jazykem na vestě, ale to máme asi všichni stejné, ať už se věnujeme čemukoli. Napište, jsme tedy hodně rozlítaní, ale uvidíme, jak to vyjde. Mějte se krásně, Zdena

Reply
Alena Pavlik Červenec 16, 2018 at 2:13 pm

Mila pani Zdeno, rada varim a pecu a zkousim nove recepty. Moucnik vypada bajecne, urcite je dobry. Rada bych se zeptala, jestli mandle jsou namlete bez slupky. Srdecne Vas zdravim z Floridy.

Reply
Zdena Červenec 17, 2018 at 11:43 am

Dobrý den Aleno, moc mě těší zpráva z takové dálky :-). S mandlemi to vůbec neřeším. Pokud mám celé mandle, nikdy je neloupu, na to mám moc málo času. Koupené mleté mám někdy mleté loupane, jindy mleté neloupane. Teď mám i mandlovou mouku, tu tedy z loupanych. Takže používám, co mám po ruce. Koláče mohou být pokaždé trošku jiné, ale vždycky nám chutnalo. Tak přeji dobrou chuť a zdravím na Floridu. Zdena

Reply

Zanechte komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.