bez masak zakousnutípečivosladká jídla a dezertysnídaně

Mandlový koláč s ricottou a broskvemi

zveřejněno uživatelem Zdena Září 8, 2016 0 komentářů

Výborný koláč s korpusem s mletými mandlemi, který už sám o sobě je lahůdka. Navrch dáte ricottu a oblíbené nebo jednoduše zrovna dostupné ovoce a drobenku. Buď obyčejnou, ale stále dokonalou, nebo mandlovou, která z koláče hned udělá luxusní kousek. V podstatě není na tomhle koláči nic převratného, jen to, že je skvělý. Zkrátka mandlový koláč s ricottou a ovocem zkuste, k odpolednímu čaji či kávě.

mandlový koláč s ricottou

Potřebujete (na menší koláčovou formu kolem 25 cm):

Na těsto:

  •  2/3 hrnku mletých mandlí
  •  ½ hrnku hladké mouky
  •  60 g studeného másla nakrájeného na kostičky
  •  3 PL cukru
  •  1/3 ČL soli
  •  3 PL vody

Na náplň:

  •  250 g ricotty
  •  1 vejce
  •  1 PL mouky
  •  ¼ hrknu cukru
  •  ovoce dle vaší fantazie

Na drobenku s mandlemi:

  •  50 g mandlových vloček
  •  25 g hnědého cukru
  •  30 g másla

Ideální je pracovat s robotem, kam hodíte ingredience na těsto a smícháte. Pokud budete zadělávat ručně, tak pracuje rychle, ať si těsto úplně nerozmažete a máslo moc nezahřejete.

Rozpalte troubu na  180 °C.

Těsto natlačte do formy vyložené pečícím papírem. Pokud se lepí, namočte si ruce. Na náplň smíchejte všechny ingredience a dejte pak ricottu na těsto.

mandlový koláč s ricottou

Poklaďte ovocem a posypte drobenkou.

mandlový koláč s ricottou

mandlový koláč s ricottou

Pečte ve vyhřáté troubě asi 40 minut.

mandlový koláč s ricottou

mandlový koláč s ricottou

mandlový koláč s ricottou

 

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář