inspirace ze světak zakousnutíostatnísladká jídla a dezertysnídaněze života

Pavlova s malinami

zveřejněno uživatelem Zdena 21 února, 2017 1 komentář

Nemůžete navštívit Nový Zéland a neochutnat Pavlovu. Dezert, o jehož vynález se přou místní s Australany. Na Zélandě je teď ještě léto, tedy optimální čas na návštěvu. Asi také jeden z důvodů, proč byl televizní program plný dokumentů o této nádherné zemi. Po návratu mi babička hlásila, co toho viděla a ať se podívám na tohle a tamto a kdy že to budou opakovat. Vzhledem k tomu, že jsme beztelevizní domácnost, tak se koukání nekonalo. Ale nebylo to třeba. Nový Zéland, to je nemoc na celý život. Je jasné, že jsme tam nebyli naposledy. Kdybych se neměla těšit na další návštěvu, tak vážně nevím. Samozřejmě jsme si doma sjeli filmový maraton všech tří dílů Pána prstenů. Zkrátka jsme tomu kouzlu Zélandu propadli, ať jsme chtěli nebo ne a my jsme chtěli. Pokud patříte k těm, kdo o cestě na Zéland sní a uvažují, tak neváhejte ani chvíli, budete bohatě odměněni.

Hakatere conservations park,Jižní ostrov. Rohanské pláně, Edoras.

Lindiss pass, Jižní ostrov

Milford Sound, Fjordland, Jižní ostrov

Emerald Lakes, Tonragiro Alpine crossing, Severní ostrov

Pavlovu už jsem tu jednou měla, ale neodpustím si to znovu, tahle totiž chutná úplně jinak, stýská se nám, je to lék na bolavé srdce. Moučník, co jsme ochutnali na cestách, byl díky letní sezóně s rozvařenými červenými blumami a byl úžasný. Právě díky kyselým blumám, které vyvážily jinak veskrze sladkou chuť sněhové placky. Pavlova s malinami je alternativní cesta, protože maliny jsou taky poměrně kyselé, navíc velmi aromatické ovoce.

V minulém receptu jsem pekla Pavlovu ze 3 bílků a bylo toho až až. Tak jsem se teď rozhodla pro 2 a měla jsem 6 placiček o průměru asi 15 cm. Takže pro nás tak akorát.

Potřebujete:

  •  2 bílky
  •  špetku soli
  •  2 PL studené vody
  •  150 g cukru
  •  1 PL škrobu
  •  1 PL vinného bílého octa
  •  kelímek šlehačky
  •  1 PL lemon či lime curd, koupíte v koutcích mezinárodní kuchyně. Dá se velmi snadno udělat i doma, ale když nemáte čas, nic se nestane, když použijete kupovaný. V Lidlu jej mívají v anglických týdnech. Můžete jej i vynechat.
  •  maliny, v tomto ročním období jsem nekupovala čerstvé, ale v Lidlu jsme koupila balení mražených malin, které jsou velmi kvalitní, nerozbité a výborné. Před podáváním jsem maliny opatrně dala na čistý talíř a nechala je povolit. Byly opravdu moc dobré.

Vyhřejte troubu na 150 °C.

Bílky ušlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu, přidejte vodu a znovu ušlehejte. Postupně přidávejte po lžících cukr, který jste promíchali se škrobem. Nakonec přidejte ocet a ještě šlehejte. Sníh by měl být pevný, hladký, tvořit na metlách pevné špice. Na plech dejte pečící papír nebo folii a těsto navrstvěte buď do 1 velkého kruhu, nebo jako já udělejte 6 malých, okraje udělejte trochu zvednuté. Dejte do trouby, zavřete a pečte asi 30 -40 minut. Hlídejte ke konci. Upečené těsto by mělo být velmi světle nahnědlé, tak podle potřeby vypněte troubu. Nechte jen škvírku, do které vsuňte dřevěnou placatou špachtli a nechte vychladnout v troubě asi hodinu.

Šlehačku ušlehejte do polotuha, přidejte lemon či lime curd a došlehejte. Neměla by být úplně do tuha ušlehaná. Nandejte šlehačku na sněhový korpus a ozdobte ovocem.

Myslím, že další Pavlova přijde v létě, až budou dozrávat mirabelky, kterým byly ty novozélandské blumy chuťově velmi podobné.

 

Také se Vám může líbit

1 komentář

Pavlova s rebarborovým kompotem - Spicy Crumbs 20 května, 2017 at 6:05 am

[…]  minipavlovy podle receptu zde […]

Reply

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..