hlavní jídlas masem

Kuřecí prsa v tortille

zveřejněno uživatelem Zdena 8 července, 2016 0 komentářů

Tortilly mám doma stále připravené, protože, když nevíte, co byste připravili, tak vás vždycky zachrání. Je prakticky jedno, jestli budou studené nebo s teplou náplní. Stačí mít po ruce nějakou zeleninu, trochu sýru a případně jen zakysanou smetanu a vykouzlíte nějaký jednoduchý wrap. Já jsem tentokrát měla zbylá naložená kuřecí prsa, takže bylo rozhodnuto. Kuřecí prsa v tortille sama o sobě jsou naprosto univerzální záležitost. Podle toho, co máte ještě po ruce, je můžete udělat buď s orientálním kořením nebo po středomořsku či mexicku. U nás tentokrát vyhrála jakási řecká inspirace.

Prsa jsme připravili na grilu, ale pokud by nebylo počasí, můžete je grilovat v troubě, v malém elektrickém grilu nebo je prostě opečete na pánvi. Venkovní gril je samozřejmě vítě, pokud se vůně týká, ale až takový rozdíl to zase nebude. navíc máte po ruce koření, kterým jídlo můžete posílit.

Potřebujete:

  •  kuřecí prsa, zhruba jedny na osobu, naložte je do bylinek, olivového oleje s česnekem a trochou pepře. V lednici můžete nechat v lednici 1 – 2 dny marinovat.
  •  tortilly, 1 na osobu jako lehké jídlo stačí
  •  listy zeleného salátu, omyté, osušené
  •  1 střední rajče, nakrájené
  •  sýr typu Feta
  •  ochucená zakysaná nakrájenou snítkou máty, oregana a kopru, ale záleží v podstatě, co máte po ruce. Přidejte trouchu česneku, osolte a opepřete.
  •  hrst oliv, zelených nebo černých, nasekaných nahrubo
  •  olivový olej na zakápnutí

kuřecí prsa v tortille

kuřecí prsa v tortille

Maso ugrilujte a nakrájejte na proužky.

kuřecí prsa v tortille

Do tortilly dejte salát, na to maso a ostatní ingredience.

kuřecí prsa v tortille

Plňte přiměřeně, ať se vám podaří tortillu jakž takž zamotat. To je nejčastější problém, člověk nakládá a nakládá a pak zjistí, že tortillu ani nezavře, natož zaroluje. Ale zase nesmíme být moc prudérní, tak zkrátka občas něco odpadne.

kuřecí prsa v tortille

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..