bez masahlavní jídlainspirace ze světasaláty a lehká jídla

Rychlé lasagne s bok choy

zveřejněno uživatelem Zdena 21 června, 2016 0 komentářů

Opět recept typu ze zahrady do kuchyně a to tak, že doslova. Když to roste, musíte jednat. Navíc jsem potřebovala poměrně rychle a jednoduše připravit trochu více jídla takzvaně do zásoby. Moje lasagne s bok choy jsou na rozdíl od těch klasických, které dělávám a velmi je máme rádi, skutečně o hodně jednodušší na přípravu. Je to taková lehká, letní verze. Osvěžující recept, ve kterém jsem úplně vynechala bešamelovou vrstvu. Pro zjemnění je v podušeném čínském zelí zamíchána ricotta, která udělá onu krémovější vrstvu. Můžete improvizovat. Použít se dá samozřejmě špenát, mangold či jiná listová zeleň.

Potřebujete:

  •  2 hlávky bok choy, je to velká mísa listů, tak případně stejně tolik použijte jiného lupení
  •  1 balení ricotty
  •  2 stroužky česneku
  •  trochu vody
  •  2 PL lahůdkového droždí
  •  sůl, pepř
  •  1 konzerva sterilovaných rajčat
  •  1 sklenice omáčky na těstoviny – ideálně, pokud máte domácí
  •  2 balení mozzarelly
  •  strouhaný sýr parmazánového typu na posypání před pečením
  •  lasagne – nepředvařené, suché těstoviny

lasagne s bok choy

Zelené listy, ať už jste se rozhodli pro cokoli, omyjte, nechejte okapat. U Bok Choy jsem pro tento účel ty nejsilnější části řapíků odřízla, použila jsem víceméně jen listy, ale u špenátu i mangoldu můžete i řapíky ponechat. Vše nakrájejte na větší kousky. Pak na olivovém oleji lehce zpěňte česnek a vhoďte zelí, poduste. Osolte, opepřete a dochuťte lahůdkovým droždím. Zamíchejte ricottu a trochu vody tak, abyste měli u listí i trochu tekutější omáčky. Budete to dávat na suché lasagne, tak aby měli zdroj tekutiny na uvaření. Dosolte, opepřete ještě celé podle chuti.

lasagne s bok choy

Rozpalte troubu na 200 °C.

V misce smíchejte nasekaná sterilovaná rajčata s omáčkou na těstoviny a případně trochu také dochuťte, přeci jen jsou rajčata nesolená, tak aby celá omáčka měla chuť. Nic nemusíte vařit, jen pořádně promíchat.

lasagne s bok choy

Pekáček cca 20 x 30 cm vytřete olejem a vysypte strouhankou.

lasagne s bok choy

Obě omáčky by vám měli dát na 2 vrstvy. Začněte zelenou, kterou dejte na dno. Na to vyskládejte suché lasagne tak, abyste vrstvu pokryli celou, ale aby se nepřekrývaly. Pak dejte rajčatovou, na to lasagne a ještě jednou to vše zopakujte, jen na vrchní rajčatovou vrstvu už lasagne nedávejte. Nakrájejte na kolečka mozzarellu a poklaďte do rajské vrstvy a posypte tvrdým sýrem. Přikryjte alobalem a dejte zakryté péct do trouby na 45 minut. Pak alobal sundejte. Zkuste nožem píchnout do lasagní, jestli už jsou těstoviny měkké. Měly by být. Pokud ne nechejte ještě chvíli péct pod alobalem. Jinak dopečte asi 10 minut odkryté, aby povrch pěkně zezlátnul.

lasagne s bok choy

lasagne s bok choy

lasagne s bok choy

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..