k zakousnutípečivosladká jídla a dezertysnídaně

Dýňový chlebíček

zveřejněno uživatelem Zdena Listopad 22, 2016 0 komentářů

Další dýňová inspirace. Pokud už budete připravovat dýňové pyré, udělejte si jej víc a zkuste více receptů z dýně. Nebojte se zkoušet. Polévka, to je klasika, která nikdy nezklame. Ale možností je mnohem více. Tenhle dýňový chlebíček je sladký a hodí se výborně k čaji nebo kávě. Ale můžete si jej k snídani natřít máslem a medem nebo žervé. Luxusní je s kyselou marmeládou, u nás to byla tentokrát višňová a moc jsme si pochutnali.

Potřebujete:

  •  1 ½ hrnku mouky, smíchala jsem 1 hrnek hladké mouky a půl hrnku celozrnné
  •  1 hrnek hnědého cukru
  •  ¾ ČL soli
  •  1 ČL sody
  •  ½ ČL prášku do pečiva
  •  po ½ ČL mleté skořice a muškátového oříšku
  •  po ¼ ČL mletého kardamomu a hřebíčku
  •  2 vejce
  •  1 hrnek dýňového pyré
  •  ½ hrnku slunečnicového nebo řepkového oleje (nejlépe bio)
  •  1 ČL vanilkového extraktu
  •  šťáva z půlky citrónu

Rozehřejte troubu na 180 °C.

V míse smíchejte všechny suché ingredience. V druhé misce mokré. Pak vše zamíchejte dohromady. Chlebíkovou formu vyložte pečícím papírem a těsto do ní přendejte.

Dýňový chlebíček

Dejte péct na 50 minut. Nakonec zkuste špejlí, jestli se na ní těsto nelepí. Pokud lepí, přidávejte čas po 5 minutách. Já jsem měla upečeno za 50 minut.

Dýňový chlebíček

Po vyndání z trouby nechejte chlebíček asi 5 minut ve formě a pak jej vyndejte z formy i papíru a nechejte vychladnout na mřížce.

Dýňový chlebíček

Dýňový chlebíček

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář