Další dýňová inspirace. Pokud už budete připravovat dýňové pyré, udělejte si jej víc a zkuste více receptů z dýně. Nebojte se zkoušet. Polévka, to je klasika, která nikdy nezklame. Ale možností je mnohem více. Tenhle dýňový chlebíček je sladký a hodí se výborně k čaji nebo kávě. Ale můžete si jej k snídani natřít máslem a medem nebo žervé. Luxusní je s kyselou marmeládou, u nás to byla tentokrát višňová a moc jsme si pochutnali.
Potřebujete:
- 1 ½ hrnku mouky, smíchala jsem 1 hrnek hladké mouky a půl hrnku celozrnné
- 1 hrnek hnědého cukru
- ¾ ČL soli
- 1 ČL sody
- ½ ČL prášku do pečiva
- po ½ ČL mleté skořice a muškátového oříšku
- po ¼ ČL mletého kardamomu a hřebíčku
- 2 vejce
- 1 hrnek dýňového pyré
- ½ hrnku slunečnicového nebo řepkového oleje (nejlépe bio)
- 1 ČL vanilkového extraktu
- šťáva z půlky citrónu
Rozehřejte troubu na 180 °C.
V míse smíchejte všechny suché ingredience. V druhé misce mokré. Pak vše zamíchejte dohromady. Chlebíkovou formu vyložte pečícím papírem a těsto do ní přendejte.
Dejte péct na 50 minut. Nakonec zkuste špejlí, jestli se na ní těsto nelepí. Pokud lepí, přidávejte čas po 5 minutách. Já jsem měla upečeno za 50 minut.
Po vyndání z trouby nechejte chlebíček asi 5 minut ve formě a pak jej vyndejte z formy i papíru a nechejte vychladnout na mřížce.
4 Komentáře
Dobrý den…jen při čtení Vašich receptů a prohlížením fotografií se mi sbíhají sliny…..jste na mé “vlně”…..vůbec nerozumím tomu, že tady nemáte tisíce komentářů…..určitě vyzkouším spoustu receptů,,,,Váš blog jsem jen “náhodou” objevila až dnes….s pozdravem Magdalena.
Dobrý den, milá Magdaleno, moc vám děkuji za příspěvek. Jsem ráda, že se vás moje recepty zaujaly a doufám, že vám budou i chutnat. Moc díky za pochvalu, udělala mi radost. Snad to moje snažení není zbytečné a může být někomu k užitku. Mějte se krásně, Zdena
Vynikající! Chlebíček jsem právě dopekla už jsem se nemohla dočkat, jelikož se bytem linula omamná vůně 🙂
Chlebíček je krásně vláčný a na povrchu má úžasnou krustu. Pouze jsem změnila koření, jelikož jsem do těsta dala lžíci dýňového koření, které mi zbylo od dob výroby dýňového sirupu.
Moc děkuji za recept:)
Dobrý den Lucie, to jsem moc ráda, že vám chlebík chutnal, a že se vyvedl. Taky se na něj chystám, je to takový podzimní speciál :-).
Mějte se krásně, Zdena