bez masahlavní jídlak zakousnutísaláty a lehká jídla

Pikantní čočka s bulgurem

zveřejněno uživatelem Zdena 17 června, 2017 0 komentářů

Výborné jídlo třeba jako teplý salát jen tak samotné, ale skvěle se hodí i jako příloha třeba ke grilovaným masům. Do tohoto jídla jsem použila druhou část z mé čočkové zásoby. Pikantní čočka s bulgurem bude pikantní přesně tak, jak si ji uděláte, tedy taky třeba vůbec. Já jsem do jídla nakrájela 2 chilli papričky a mělo grády tak akorát. Pokud byste nechtěli, tak chilli nedávejte. V jídle jsou i pečené papriky, buď kupované, nebo vlastní výroby. Loni jsem si napekla a namrazila balíčky po asi 5 pečených kapiích, které se do tohoto jídla skvěle hodí.

Potřebujete:

  •  1 cibuli
  •  3 stroužky česneku
  •  asi 5 pečených paprik, pokud byste je ale neměli, můžete použít i čerstvou kápii
  •  chilli papričky
  •  3 hrnky namočené čočky
  •  3 hrnky vařeného bulguru
  •  pár větviček tymiánu
  •  hrst sekané petrželky
  •  vývar nebo voda na zalití, do vody zase můžete přidat kousek kostky bio bujónu
  •  sůl, pepř
  •  kůra a šťáva z půlky chemicky neošetřeného citronu
  • hrst sekané petrželky
  • tuk na osmahnutí (olivový olej, ghí)

Na tuku ve větším hrnci osmahněte cibuli a česnek, ale jen krátce. Pak přidejte chilli papričku a potom namočenou okapanou čočku a tymián a citrónovou kůru. Zamíchejte do směsi nakrájené pečené papriky.

Zalijte tak, aby byla čočka těsně ponořená a uvařte do měkka. Pokud byste měli více tekutiny, vařte ke konci bez pokličky. Když máte uvařeno a tekutina je prakticky vyvařená, přimíchejte bulgur.

Dosolte, opepřete a okyselte citrónovou šťávou. Zamíchejte petrželku.

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..