k zakousnutípečivosladká jídla a dezerty

Kokosky

zveřejněno uživatelem Zdena Prosinec 20, 2015 0 komentářů
Ještě poslední cukroví k letošním Vánocům. Tedy asi poslední, manžel si ještě objednal lanýže, ale to vážně nevím, jestli zvládnu.

Tyto kokosky jsou opravdu superrychlé a podle mého muže nejlepší, co kdy jedl, tak je sem dávám, pokud budete mít ještě puzení něco zkusit.
Potřebujete:
  •  200 g strouhaného kokosu
  •  ½ hrnku sladkého kondenzovaného mléka
  •  2 bílky
  •  špetka soli

V misce smíchejte kokos s kondenzovaným mlékem. Bílky ušlehejte do tuha se špetkou soli a opatrně vmíchejte do koksové hmoty. Lžičkou dělejte hromádky na plech na pečící papír.

Tímto množstvím jsem zaplnila 2 plechy. Dejte péct do trouby vyhřáté na 170 °C na 20 – 25 minut, hlídejte , ke konci je to šupem hnědé, ať si kokosky nepřipálíte.
Nechejte vychladnout. Pokapejte rozpuštěnou čokoládou (60 – 70 %, asi půlka čokolády stačí, rozpusťte se lžičkou másla ve vodní lázni).
kokosky

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář