bez masahlavní jídla

Špagety se zeleným chřestem

zveřejněno uživatelem Zdena 16 června, 2016 0 komentářů
Špagety se zeleným chřestem jsou luxusní záležitost, přitom jde o lehký a zdravý pokrm. Jídlo je rychlé a velmi chutné. V chřestové sezóně je třeba těchto darů přírody využít.  Musíme se ovšem krotit, abychom se večer nepřejedli a zároveň se nepřipravili o oběd do práce na další den, jinými slovy, nesnědli si všechny zbytky.

Potřebujete:
  •  balení zeleného chřestu, uvařit jako v předchozích receptech, třeba zde
  •  asi 300 g žampiónů nakrájet na plátky nebo na 1/6
  •  sklenička bílého suchého vína
  •  ½ – 1 kelímek šlehačky
  •  1 – 2 hrsti strouhaného parmezánu
  •  balení špaget
  •  olivový olej, sůl, pepř
Špagety uvařte.
Na olivovém oleji opečte dozlatova žampióny, osolte, pepřete. Přidejte chřest, ale vrcholky ne ty přidáte až v závěru, krátce opékejte. Zalijte vínem a přidejte půl kelímku šlehačky, provařte, omáčka zhoustne, případně přidejte trochu šlehačky. Vhoďte sýr, nechte si bokem na zdobení.
Máte hotovo. Na špagety dejte směs, posypte sýrem a lehce zakápněte olivovým olejem.

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..