hlavní jídlainspirace ze světas masem

Jehněčí žebírka pečená po italsku

zveřejněno uživatelem Zdena 12 dubna, 2015 0 komentářů
Jehněčí žebra jsem už dělala na marocký způsob. Tento italský je méně exotický, ale jídlo je výborné, lahodné. Zejména po dlouhém pečení, kdy se maso rozpadá a je jemné, plné chuti po koření a vínu.

Potřebujete:
  • asi kilo žebírek, nadělat několik větších kusů
  • 50 g slaniny na kostičky
  • 1 cibule nadrobno
  • sušený rozmarýn, tymián cca po 1 PL
  • 1,5 dl olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 2,5 dl červeného vína
  • sůl, pepř
  • rajčatové pyré 700 ml nebo 500 ml a přidat rajský protlak a vodu nebo 2 konzervy sekaných rajčat po 400 ml
  • bazalka nakonec

Do malé misky dejte olivový olej, sušené bylinky a česnek. Žebra osolte, opepřete, potřete směsí.

Na oleji zpěňte cibulku, slaninu a lehce opečte žebra, moc dobře to nejde, jsou tvarově komplikovanější :-). Pak přidejte rajčata nebo pyré, osolte, opepřete (jen omáčku, maso už máme). Zalijte vínem.
Přikryjte a dejte na 2,5 – 3 hodiny do trouby rozpálené na 160 stupňů. Pak odkryjte a ještě asi půl hodiny pečte. Po upečení nechte trochu zchladnout, vyndejte a oberte žebra, maso natrhejte na malé kousky, což už v podstatě asi máte. Ochutnejte omáčku a podle potřeby dolaďte chuť., pokud se celá vypekla nařeďte vodou. Vraťte maso. Nasekejte bazalku a přidejte do omáčky.

Podávejte s těstovinami, posypte Parmazánem nebo Pecorinem.

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..