k zakousnutíostatnís masemsnídaně

Pomazánka z pečené kachny

zveřejněno uživatelem Zdena Prosinec 7, 2015 0 komentářů
Lépe řečeno z kachní obíračky. Kachny jsem koupila ze dvorku, domácí. Měla jsem 3. Naporcovala jsem si je do mrazáku a zbyly mi korpusy. Ty jsem osolila, pokmínovala, dala do pekáče, trochu podlila, přikryla alobalem a dala do trouby péct na 160 stupňů na 3 hodiny. Tento postup můžete zvolit, když budete mít více korpusů.

pomazánka z pečené kachny
Pokud budete péct jednu kachnu, tak si nechte opečené kousky a zbytky masy, které nedáte na talíř.
pomazánka z pečené kachny
Obrané maso namelte na mlýnku na maso, přidejte vypečený tuk a rozmixujte tyčovým mixérem nebo jen rozmíchejte, pokud chcete pomazánku hrubší. Když bude třeba, přidejte trochu tuku. Zamíchejte lžičku dijonské hořčice. Ochutnejte, podle potřeby dosolte.
Podávejte s chlebem a kyselou okurkou nebo podle chuti.
Z obraných pečených korpusů jsem ještě udělala voňavou polévku.

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář