hlavní jídlas masem

Zapečená růžičková kapusta

zveřejněno uživatelem Zdena Leden 28, 2016 0 komentářů
Skvělá rychlá večeře. Navíc si můžete upravit recept podle svých preferencí. Můžete zapékat s brambory nebo těstovinami, s klobásou nebo pečeným masem, případně maso vynecháte a použijete tofu nebo tempeh, pokud preferujete vegetariánskou úpravu. Záleží na tom, co jíte a máte rádi nebo zrovna po ruce.

Kapustičky můžete použít čerstvé nebo mražené (obojí krátce povařené).
Potřebujete:
  •  růžičkovou kapustu, já jsem měla velký balík asi 800 g, ale když bude méně, nic se neděje
  •  vařené brambory (asi 6 středně velkých brambor klasicky uvařených v osolené vodě)
  •  klobásku nebo dle vaší volby tepelně zpracované maso či vegetariánskou náhradu
  •  olivový olej
  •  3 stroužky česneku
  •  oregano, uzenou sladkou papriku
  •  mozzarellu na zapečení nebo jiný vhodný sýr (např. čedar), celkem asi 200 g

Dejte vařit osolenou vodu a do vroucí pak na 10 minut hoďte mražené kapustičky. Mezitím si do mističky nalijte asi 50 ml olivového oleje a nastrouhejte do něj česnek.

Rozpalte troubu na 200 °C.
Slijte vodu z kapustiček a propláchněte je studenou vodou a nakrájejte na půlky. Na velký plech dejte uvařené brambory a kapustu. Přidejte pokrájenou klobásu. Pak pokapejte lžící česnekem s olejem. Posypte jemně oreganem a paprikou. Proházejte, aby se směs rovnoměrně obalila olejem. Pokud je ho málo, ještě trochu pokapejte a proházejte. Mírně osolte a opepřete.
Dejte do trouby na 30 minut. 10 minut před koncem posypte sýrem.
Jezte jen tak nebo se zakysanou smetanou ochucenou trochou kari a Dijonskou hořčicí, přimíchejte majonézu (asi ¼ objemu smetany). Trochu osolte, opepřete.
zapečená růžičková kapusta

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář