s masemsaláty a lehká jídla

Listový salát s pečeným masem a fenyklem

zveřejněno uživatelem Zdena Květen 26, 2015 0 komentářů
Lépe řečeno jde o salát se zbytky z pečeného masa. Měla jsem upečenou krůtí kýtu a na večeři pro tři už by to nedalo. Tak jsem měla na vybranou buď sendviče, nebo salát. Volila jsem druhou možnost i z důvodu řekněme menší vydatnosti krmě. Ovšem i ta je lehce narušena zálivkou, ale k pečenému masu prostě musí být zálivka, které si všimnete.

Potřebujete:
  •  listový salát (případně více druhů), množství záleží na počtu a kondici strávníků
  •  fenykl (zelenina), měla jsem půlku
  •  pečené maso, množství opět dle toho, co zbylo, případně pro kolik lidí jídlo připravujete. Při 3 jsem měla asi 1, 5 hrnku trhaného masa
  •  čedar nebo jiný výraznější sýr, dobrá by byla i feta nebo balkán, stačí pár strouhanců na talíř

 

Na zálivku pro 3:
  •  2 PL majonézy
  •  2 PL zakysané smetany
  •  3 PL vody, pokud bude zálivka příliš hustá, ještě trochu opatrně přidejte
  •  1 ČL Dijonské hořčice
  •  2 ČL hrubozrnné hořčice, měla jsem anglickou, která se chutí výborně hodila
  •  sůl, pepř
  •  případně malá lžička medu, já jsem nepoužila, ale někdy je hrubá hořčice dost kyselá a lehce přisladit se hodí

 

Postup je velmi jednoduchý, umyjte a osušte salát. Používám odstředivku na salát, považuji ji za jednoho z největších pomocníků v kuchyni, pokud děláte saláty a ještě ji nemáte, neváhejte. Fenykl nakrájejte na tenké proužky. Maso natrhejte na malé kousky. Na talíř dejte salát, posypte nakrájeným fenyklem a nandejte maso. Navrch nastrouhejte sýr a lžícemi křížem krážem pokapejte zálivkou, na kterou jste smíchali všechny ingredience. Pokud jste měli na fenyklu nějaké lístky, nakrájejte je do zálivky.

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.