sladká jídla a dezerty

Rebarborový koláč s drobenkou

zveřejněno uživatelem Zdena 27 května, 2016 0 komentářů

Na rebarborový koláč jsem použila řapíky, které jsem si odložila při přípravě džemu. Základní těsto je máslové a ohromně vláčné. Koláč nám moc chutnal. Je to typický koláč k čaji nebo kávě. S nakyslou rebarborou se krásně doplňuje sladká drobenka. Pokud máte rebarboru, neváhejte recept vyzkoušet.

Potřebujete:

  •  300 g rebarbory
  •  120 g mouky, použila jsem hladkou špaldovou mouku
  •  1 ČL prášku do pečiva
  •  ½ ČL sody
  •  1 ČL citrónové šťávy
  •  120 g hnědého krystalového cukru
  •  120 g změklého másla
  •  2 vejce
  •  ½ ČL mleté skořice
  • 2 ČL vanilkového extraktu

Na drobenku:

  •  80 g másla
  •  100 g polohrubé mouky
  •  20 g celozrnné pšeničné mouky
  •  80 g hnědého cukru

Kitchen-5086

Pokud nemáte vejce pokojové teploty (vyndaná předem z lednice), tak je ponořte do misky s teplou vodou.

V míse robota utřete máslo s cukrem do světlé hmoty. Pomalu po jednou vmíchejte vejce. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a sodou. Postupně je vmíchejte do těsta. Přidejte skořici a vanilkový extrakt s citrónovou šťávou.

Rozpalte troubu na 180 stupňů.

Nakrájejte rebarboru na kousky.

Kitchen-5062

Do formy velikosti asi 20 x 30 cm dejte na pečící papír těsto, rozprostřete mokrýma rukama. Na to dejte rebarboru a posypte drobenkou.

Kitchen-5073

Dejte péct na 30 minut, podle potřeby případně trochu přidejte, pečte dozlatova.

Kitchen-5079

Kitchen-5092

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..