bez masak zakousnutísaláty a lehká jídla

Pečená červená řepa s mrkví jako příloha

zveřejněno uživatelem Zdena Srpen 9, 2015 2 komentáře
Pro jednou zkuste změnu. Pečená červená řepa s mrkví jako zeleninová příloha nahradí hranolky nebo i chleba coby  přílohu ke grilovanému masu. Dělám ji poměrně často zejména v zimě, ale právě ke grilovanému masu, které je doménou léta, je vynikající a zdravou alternativou.

Navíc je velmi jednoduchá její příprava.
Zeleninu nakrájejte na hranolky, promíchejte s trochou oleje a tymiánem. Dejte na plech do trouby rozpálené na 200 °C. Pečte asi 20 minut, pak zkontrolujte, jestli je zejména řepa hotová, případně přidejte 2 – 3 minutky. Celkově to netrvá déle než půl hodiny. Ale není řepa jako řepa, někdy jsou hranolky tenčí, je to pak rychlejší.

Podávejte k masu nebo i samotné s dipem ze zakysané smetany.

Také se Vám může líbit

2 komentáře

Gabes Květen 10, 2018 at 3:48 pm

Odzkoušeno a musím říct, že je to lahoda!!! Společně s česnekovo-bylinkovým dipem je to nebe v hubě… Mňam 👌

Reply
Zdena Květen 10, 2018 at 10:37 pm

Tak to mě moc těší a díky za zprávu. My milujeme i pečený květák, to je taky pecka. Jestli máte květák rádi, tak recept vyzkoušejte.
Zdravím, Zdena

Reply

Zanechte komentář