bez masak zakousnutísaláty a lehká jídla

Pečená červená řepa s mrkví jako příloha

zveřejněno uživatelem Zdena Srpen 9, 2015 2 komentáře
Pro jednou zkuste změnu. Pečená červená řepa s mrkví jako zeleninová příloha nahradí hranolky nebo i chleba coby  přílohu ke grilovanému masu. Dělám ji poměrně často zejména v zimě, ale právě ke grilovanému masu, které je doménou léta, je vynikající a zdravou alternativou.

Navíc je velmi jednoduchá její příprava.
Zeleninu nakrájejte na hranolky, promíchejte s trochou oleje a tymiánem. Dejte na plech do trouby rozpálené na 200 °C. Pečte asi 20 minut, pak zkontrolujte, jestli je zejména řepa hotová, případně přidejte 2 – 3 minutky. Celkově to netrvá déle než půl hodiny. Ale není řepa jako řepa, někdy jsou hranolky tenčí, je to pak rychlejší.

Podávejte k masu nebo i samotné s dipem ze zakysané smetany.

Také se Vám může líbit

2 komentáře

Gabes Květen 10, 2018 at 3:48 pm

Odzkoušeno a musím říct, že je to lahoda!!! Společně s česnekovo-bylinkovým dipem je to nebe v hubě… Mňam 👌

Reply
Zdena Květen 10, 2018 at 10:37 pm

Tak to mě moc těší a díky za zprávu. My milujeme i pečený květák, to je taky pecka. Jestli máte květák rádi, tak recept vyzkoušejte.
Zdravím, Zdena

Reply

Zanechte komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.