hlavní jídlas masemsaláty a lehká jídla

Snadná omáčka na těstoviny se super fíglem

zveřejněno uživatelem Zdena 28 září, 2016 0 komentářů

Tohle jídlo je ideální rychlovka, pokud máte na uvaření doslova pár minut. Dělala jsem omáčku v poslední době poměrně často, neboť jsem v nouzi. Mám tolik věcí, co je třeba stihnout a tak málo času. Někdy zjistím, že už je vážně třeba tu večeři připravit a nemám nejmenší tušení, co uvařit. A to je chvíle pro tento recept. Onen super fígl je geniálně jednoduchý a není to tedy můj nápad, ale viděla jsem ho v krátkém videu na internetu. Strávila jsem teď asi půl hodiny hledáním odkazu na toto video, ale nedaří se mi. Myslím, že i z fotky je jasné, jak se má postupovat. Je to raz dva, máte hned misku čerstvé omáčky. Já syrovou nemám moc ráda, tak ji používám k rychlému vaření. Během pár minut se šťáva vydusí a zahustí. Než uvaříte těstoviny, bude tahle snadná omáčka připravená. A je úplně jedno, jak ji budete kombinovat, co do ní přidáte.

snadná omáčka na těstoviny

Recept zde je na naši omáčku k večeři, podle toho, co jsem našla v lednici.

Potřebujete (pro 4 osoby):

  •  4 – 6 středních rajčat, ideálně masitých, ale i normální můžete použít. Pokud máte menší, tak přidejte. Hned uvidíte, kolik omáčky z nich bude, takže podle toho upravíte množství rajčat. Budete potřebovat asi hrnek.
  •  2 červené papriky
  •  3 stroužky česneku
  •  bílé klobásky, stačí jen trochu, na chuť. Může být cokoli jiného, jiná klobáska, anglická slanina, maso či jeho náhražky nebo i další zelenina
  •  bylinky, zhruba hrst nakrájených čerstvých (oregano, tymián, bazalka, co máte) nebo 1 vrchovatá ČL sušených
  •  olivový olej
  •  sůl, pepř
  •  500 g těstovin
  •  trochu tvrdého sýra parmazánového typu

Dejte vařit vodu na těstoviny a pak je v průběhu příprav omáčky je dejte vařit, uvařte al dente.

Papriku nakrájejte na drobné kousky, stejně tak česnek. Ideální by bylo papriku opéct, oloupat a tak dále. Pokud ji chci loupat a nemám vůbec čas, použiji škrabku na brambory. Já vím, je to škoda, ale poslouží to taky, sice o trochu papriky přijdete, ale někdo v jídle má rád papriku měkkou, bez slupky. Je to trošku podvod, ale plně funkční.

snadná omáčka na těstoviny

snadná omáčka na těstoviny

Rajčatům seřízněte tenké kolečko slupky na druhé straně, než je stopka. Stačí jen velikosti mince (malé :-). Vezměte hrubé struhadlo a začněte rajče strouhat do misky v této odříznuté části. Postupně vám v ruce zůstane jen plochá slupka, všechno ostatní bude v misce jako omáčka. Pokud chcete eliminovat semínka, tak omáčku propasírujte přes velký cedník. Je to trošku práce navíc, takže je to jen na vás.

snadná omáčka na těstoviny

snadná omáčka na těstoviny

Na rozehřátou pánev nalijte asi 2 PL oleje, na něj dejte opéct klobásku nakrájenou na kolečka, pak přidejte papriku a opékejte, dále česnek a zase opékejte, ať vše lehce zezlátne a krásně voní.

snadná omáčka na těstoviny

Přidejte bylinky. Pak do směsi nalijte rajčatovou omáčku a duste na středním ohni odkryté. Stačí skutečně jen pár minut a omáčka vám zhoustne.

snadná omáčka na těstoviny

Bude tím lepší, čím lepší budou rajčata. Osolte a opepřete dle chuti, můžete přidat čerstvou bazalku. Pokud byste náhodou redukování přehnali, třeba proto, že ještě nemáte dovařené těstoviny, můžete přilít do pánve trochu vody, klidně té z těstovin. Ty po uvaření slijte, a pokud jste omáčku připravovali ve woku nebo jiné velké pánvi, můžete je do ní rovnou zamíchat.

snadná omáčka na těstoviny

Jinak přelijte omáčkou na talíři. Posypte sýrem, zakápněte olejem a ozdobte bylinkami.

snadná omáčka na těstoviny

snadná omáčka na těstoviny

snadná omáčka na těstoviny

A je to, snadné, rychlé, super.

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..