k zakousnutípečivosladká jídla a dezertysnídaně

Cuketové brownies

zveřejněno uživatelem Zdena Červenec 24, 2018 0 komentářů

Cuketa kam se podíváš. Nebo jinak, aspoň něco spolehlivě roste. Nejsou jich přívaly, jako jiné roky, ale na rozdíl od jiné zeleniny, která mi letos díky vedru a suchu, co bylo, moc nejde, cuketa nezklame. Já ji teda mám ráda a klidně si opravdu často upeču kousky s kořením na plechu nebo si dělám cuketové nudle, což je taky super. No ale mám ráda, když se výpěstky zužitkují různě, a proto zkouším i jiné než slané recepty. Tenhle koláč je bezva kakaová nálož, sladila jsem zase xylitolem, takže bez cukru, jen trochu sekané vysokoprocentní čokolády.  Recept jsem tak nějak dala dohromady z různých variací. Cuketové brownies nejsou teda brownies, jak jsme zvyklí, z použitých surovin neuděláte tu úplně krémovou konzistenci, jakou znáte u klasického receptu. Ale pochutnáte si a přitom ale vůbec nehřešíte. Takže není co dodat.

Potřebujete:

  • 1 ½ hrnku jemně nastrouhané mladé cukety (jinou ani netrhám)
  • 1 vejce
  • 60 g rozpuštěného másla
  • ¼ hrnku cukru nebo jeho náhrady (medu, sušené třtinové šťávy, xylitolu, se stévií nemám zkušenost, nechutná mi, tak ji nepoužívám)
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • ½ hrnku kvalitního kakaa
  • ½ hrnku kokosové mouky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 50 g nasekané hořké vysokoprocentní čokolády

Smíchejte v míse všechny ingredience a těsto dejte do formy cca 25 x 25 cm vyložené pečícím papírem. Cuketové brownies pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.

Nechejte vychladnout a podávejte se šlehačkou a třeba drobným ovocem nebo ovocným přelivem, které budou dobře doplňovat hořkosladkou chuť brownies.

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.