bez masahlavní jídlainspirace ze světak zakousnutíostatnípečivosaláty a lehká jídlasnídaně

Crostini s buvolí mozzarellou a rukolou

zveřejněno uživatelem Zdena 17 března, 2017 0 komentářů

Pro mne naprostá pecka, kterou bych mohla pojídat denně. Buvolí mozzarella, to je úplně něco jiného než ta z kravského mléka, kterou si běžně kupujeme. Ta buvolí je sice dražší, tak trochu sváteční záležitost. Ale chuťově je to zkrátka jiný vesmír. Teď v zimě ovšem nejsou k mání zralá aromatická rajčata, která jdou s mozzarellou ruku v ruce. Ale v kombinaci s rukolou a olivovým olejem chutná báječně. Jemná, ale zcela specifická chuť sýru a aromatická rukola se doplňují naprosto dokonale. Tohle není vlastně žádný recept, crostini s buvolí mozzarellou a rukolou jsou jen inspirací na skvelé rychlé pohoštění .

Potřebujete:

  •  buvolí mozzarellu
  •  rukolu
  •  velmi kvalitní olivový olej
  •  čerstvě mletý pepř
  •  bílý chléb, ciabattu, bagetu

Připravte si opečené tousty (buď nasucho nebo na pánvičce lehce potřené máslem nebo olejem).

Na tousty natrhejte sýr, dejte rukolu, opepřete a pokapejte olejem.

crostini s buvolí mozzarellou a rukolou

Tousty jsou výborné k snídani, jako předkrm i lehká večeře, zkrátka jakákoli příležitost se hodí.

crostini s buvolí mozzarellou a rukolou

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..