hlavní jídlaryby a seafoodsaláty a lehká jídla

Těstoviny s krémovou omáčkou a lososem

zveřejněno uživatelem Zdena Září 17, 2016 0 komentářů

Aneb kouzlo za pár minut. Je to super dobrota, hotovo máte raz dva. A když uděláte jídlo z celého balení těstovin, tedy z půlkilového pytlíku, nakrmíte regiment. Variabilita pokrmu je obrovská, opět můžete použít, co zrovna máte po ruce a na co máte chuť. Těstoviny s krémovou omáčkou jsou nezbytný základ. Na omáčku musíte ingredience mít připravené, pak už kouzlíte pokaždé jinak.

těstoviny s krémovou omáčkou

Na farmářském trhu jsem koupila v rybím voze uzená lososí bříška, to jsou takové ty okrajové proužky z filetu, neuvěřitelně mastné a božské. Uzené jsou horkým kouřem, takže ryba je vlastně jakoby pečená a zároveň uzená. Právě do těstovin nebo risotta, případně do salátu nebo pomazánku jsou tato bříška ideální, mastnota tu tolik nevadí. Vlastně nevadí vůbec. Jsou vážně vynikající a taky nejsou vůbec drahá, když přihlédnete k ceně uzených lososů obecně. Na jídlo pak není třeba masa dávat ani nijak moc, je plné chuti a stačí na porci natrhat pár kousků.

Potřebujete (pro cca 8 lidí):

  •  500 g balení těstovin (ideálně mašle nebo roury či vrtule, špagety nejsou úplně optimální)
  •  2 stroužky česneku
  •  1 PL olivového oleje
  •  200 g balení cream cheese
  •  150 – 200 ml mléka
  •  velkou hrst tvrdého sýru parmazánového typu
  •  uzeného lososa, buď použijte na malé kousky natrhané asi 100 g balení klasického studeným kouřem uzeného lososa, případně opečenou asi 300 g porci klasického filetu nebo jako já – uzená bříška, celkem pro 8 lidí 300 – 400 g, podle toho, kolik budete mít, tolik strávníkům dopřejete, ale pro výbornou chuť stačí opravdu málo
  •  misku povařených hrachových lusků nebo sladkého hrášku
  •  sůl, pepř
  •  sýr typu Feta na posypání
  •  rukolu na ozdobení, pokud máte, není ale vyloženě nutná

těstoviny s krémovou omáčkou

Těstoviny uvařte dle návodu.

Ve velké pánvi nebo woku krátce osmahněte na olivovém oleji nadrobno nakrájený česnek. Předejte cream cheese a rozmíchejte. Přilijte po částech mléko, vznikne vám hladká omáčka. Zamíchejte do ní parmazán, dosolte a opepřete. Potom vmíchejte těstoviny a hrášek a vše jemně promíchejte. Už takhle i jen s krémovou omáčkou byste mohli jídlo podávat, jen trošku posypané parmazánem, zakápnuté olivovým olejem a popepřené, nemá chybu ani tak.

Nandejte krémové těstoviny na talíř, posypte trhaným lososem, Fetou a rukolou, opepřete.

těstoviny s krémovou omáčkou

těstoviny s krémovou omáčkou

 

těstoviny s krémovou omáčkou

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář