ostatní

Rychlé okurkové pickles do ledničky

zveřejněno uživatelem Zdena Červenec 12, 2015 0 komentářů
Misku okurek od souseda je třeba nějak zužitkovat. Jsou trochu přerostlé na klasické naše sterilované okurky. Našla jsem si recept na okurkové pickles do lednice, které jsou velmi rychlé a chutné. Upravila trochu nálev a přidala česnek a kopr. Nejsou sterilované, i když by se asi daly převařit. Ale to jsem nezkoušela, nebyl čas. Takže jen taková rychlovka.

Potřebujete:

  •  6 šálků nakrájených nakládaček
  •  2 PL mořské soli
  •  1 šálek vinného octa
  •  ½ šálku jablečného octa
  •  ¾ šálku vody
  •  1 šálek cukru
  •  ¼ šálku hnědého cukru
  •  1 PL hořčičného semínka
  •  ½ ČL kurkumy
  •  1 na kolečka nakrájená červená cibule
  •  2 stroužky česneku
  •  snítka kopru
Postup je jednoduchý, dejte pokrájené okurky do misky, prosolte, zakryjte fólií a dejte na 2 hodiny do lednice.
Mezitím ostatní ingredience kromě cibule, česneku a kopru svařte.
Okurky z lednice pořádně propláchněte, promíchejte s cibulkou, česnekem a koprem. Nacpěte do sklenic, mělo by vám to vyjít na 2 klasické okurkové sklenice. Zalijte horkým nálevem a zavřete.
Nechte vychladnout a pak dejte do lednice. Jíst se dají už druhý den, vydrží v lednici pár týdnu, někde píší 2, jinde 4. V podstatě si myslím, že by měly mít trvanlivost spíš delší. Ale buďte si jistí, že dřív zmizí. Na internetu je najdete také pod názvem bread and butter pickles v různých variantách. A název odpovídá použití. Když si natřete chleba třeba žervé a obložíte pickles, u jednoho nezůstanete. Je to fakt parádní bašta. Nebo  je můžete zamotat jako přílohu do obložené tortilly nebo sendviče.

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.