hlavní jídlas masem

Marinovaný flank steak na grilu

zveřejněno uživatelem Zdena Září 10, 2015 0 komentářů
Flank steak je maso z hovězího pupku, které se připravuje jako celý sval. Je tenký, asi 2 – 3 cm silný. Kupujte maso vyzrálé, jen tak se vyhnete zklamání a žvýkání. Můžete jej připravit jen tak, jemně ochucený s olivovým olejem, osolený a opepřený, případně s bylinkami. Já jsem zkusila marinádu v asijském duchu a moc jsme si pochutnali.

Potřebujete na marinádu:

  •  1/3 hrnku olivového oleje
  •  2 PL červeného vinného octa
  •  1/3 hrnku sójové omáčky
  •  3 PL medu
  •  2 stroužky česneku
  •  ½ ČL čerstvě mletého pepře

 Smíchejte všechny ingredience. Maso dejte do nového čistého igelitového sáčku a zalijte marinádou.
Pokud se vám zdá, že máte marinády hodně, nechejte si zbytek a schovejte v lednici v zavázaném sáčku. Já jsem ji pak použila k dalšímu menšímu grilování.
Maso pořádně celé namočte, pytlík zavažte a dejte na tácek do lednice, nechte do druhého dne.
Než budete grilovat, nezapomeňte aspoň hodinu předem vyndat maso z lednice, ať se ohřeje na pokojovou teplotu. Rozpalte gril. Maso vyndejte ze sáčku a nechte okapat. Dejte celý kus na rozpálený gril. Jde o tenký sval, tak pokud chcete úpravu medium/rare až medium, což je ideální pro flank steak, grilujte z každé strany 3 – 5 minut. Pak nechte asi 15 minut odpočívat.
Maso krájejte na filety silné do 1 cm napříč svalovinou.
Podávejte, jak máte rádi, se salátem, brambory, se zeleninou.
flank steak

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.