polévky a dušeniny

Zelená krémová polévka

zveřejněno uživatelem Zdena Listopad 15, 2015 0 komentářů
Polévku jsem vařila po naplnění jedné solitární palačinky špenátovo – mangoldovou směsí. V pánvi mi zbylo plno hotového lupení. Protože nebylo k dispozici více strávníků na palačinky, využila jsem zbytky na polévku (i když podle množství by se zbytkem dala nazvat spíše náplň palačinky :-).

 Potřebujete:
  •  špenát nebo mangold nebo obojí upravené podle receptu na palačinkovou náplň
  •  ¼ l mléka k tomu
  •  ½ l vody (pokud nemáte vývar)
  •  1 kostka bio bujónu (pokud nemáte vývar 🙂
  •  sůl, pepř
  •  sýr, krutony, zakysaná smetana, bylinky na servírování, zkrátka, co je zrovna po ruce

Do hotové směsi na pánvi nebo v hrnci nalijte mléko, vodu nebo vývar a dejte bujón, pokud jste tedy neměli ten vývar! Krátce povařte, osolte, opepřete.

Zelená krémová polévka

 Nechejte mírně zchladit a rozmixujte na hladký krém. To je vše. Polévka je vynikající a velmi jednoduchá. Pokud vám nezbude směs z palačinek, tak si ji prostě připravte přímo na polévku.
Zelená krémová polévka

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.