Zpracovala jsem poslední otrhané lístky z kadeřávku, měla jsem jich plnou misku. Navíc jsou stále křehké a lehce pikantní. Kapustový salát s fazolemi je vážně skvělá kombinace, díky pikantnímu dresinku je prostě výborný. Nemusíte mít zrovna kadeřávek, brzy se objeví mladá raná kapusta, takže můžete tenhle salát zkusit i z ní. Recept je ze syrových natrhaných listů a tím pádem i příprava je velmi snadná a rychlá.
Potřebujete:
- misku kapustových listů natrhaných na kousky. Já jsem jich měla asi 500 g
- ¼ hrnku kvalitního extra panenského olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
- šťávu z půlky citrónu
- 2 ančovičky
- 1 PL dijonské hořčice
- 1 plechovku bílých fazolí
- hrst strouhaného Pecorina nebo Parmezánu nebo podobného sýru
A teď už si jen smíchejte dresink. Kapustu zalijte dresinkem a pečlivě promíchejte, přisypte sýr a přidejte fazole. Všechno zamíchejte a je to. Jak říkám, je to hodně jednoduchý recept, ale naprosto skvěle chutná. Skvělý je jako příloha ke grilovanému masu, můžete si ho dát ale jen tak samotný.