bez masak zakousnutísaláty a lehká jídla

Kapustový salát s fazolemi

posted by Zdena 8 května, 2018 0 comments

Zpracovala jsem poslední otrhané lístky z kadeřávku, měla jsem jich plnou misku. Navíc jsou stále křehké a lehce pikantní. Kapustový salát s fazolemi je vážně skvělá kombinace, díky pikantnímu dresinku je prostě výborný. Nemusíte mít zrovna kadeřávek, brzy se objeví mladá raná kapusta, takže můžete tenhle salát zkusit i z ní. Recept je ze syrových natrhaných listů a tím pádem i příprava je velmi snadná a rychlá.

Potřebujete:

  •  misku kapustových listů natrhaných na kousky. Já jsem jich měla asi 500 g
  •  ¼ hrnku kvalitního extra panenského olivového oleje
  •  1 stroužek česneku
  •  sůl, pepř
  •  šťávu z půlky citrónu
  •  2 ančovičky
  •  1 PL dijonské hořčice
  •  1 plechovku bílých fazolí
  •  hrst strouhaného Pecorina nebo Parmezánu nebo podobného sýru

A teď už si jen smíchejte dresink. Kapustu zalijte dresinkem a pečlivě promíchejte, přisypte sýr a přidejte fazole. Všechno zamíchejte a je to. Jak říkám, je to hodně jednoduchý recept, ale naprosto skvěle chutná. Skvělý je jako příloha ke grilovanému masu, můžete si ho dát ale jen tak samotný.

Také se Vám může líbit

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..