bez masahlavní jídlak zakousnutípečivosaláty a lehká jídla

Špenátoví šneci

zveřejněno uživatelem Zdena 2 července, 2017 0 komentářů

Ideální, pokud potřebujte připravit lehké pohoštění pro pár lidí. Budete je mít hotové raz dva, zejména pokud sáhnete po hotovém listovém těstě, jako jsem to teď udělala já. Potřebovala jsem napéct poměrně rychle. Pokud budete mít špenát mražený, tak určitě sekaný, ne protlak. Ideální jsou samozřejmě domácí zásoby, pak stačí listy nasekat nahrubo. Moji špenátoví šneci nebyli ani tak ze špenátu, natrhala jsem na zahradě mangold, který už začíná vesele bujet. Takže je vlastně jedno, jaké zelení použijete.

Potřebujete (dávka je na 1 plech, tj. 1 listové těsto, ale násobte podle potřeby):

  •  1 listové těsto
  •  1 mozzarellu
  •  50 g tvrdého, chuťově výraznějšího sýru
  •  asi 200 – 300 g špenátu nebo mangoldu. Rozmrazené listy musíte pořádně vyždímat, pokud začínáte       s čerstvými, tak je nejdříve hrubě posekejte, poduste na troše másla nebo ghí, osolte, opepřete, případně   sypněte trochu granulovaného česneku. Nechejte vykapat na cedníku a vychladnout.
  •  rajčatovou ochucenou omáčku na těstoviny nebo na pizzu. Na 1 těsto vám stačí tak 4 PL  omáčky. Pokud  nemáte omáčku, použijte kečup.
  •  1 vejce
  •  sůl, pepř
  •  kořenící směs, pokud chcete dát, třeba na pečenou zeleninu nebo jinou voňavou směs bez glutamátu.

Těsto vyválejte, pokud máte už koupený plát, je to ještě rychlejší, jen jej rozbalte. Potřete rajčatovou omáčkou, nechejte si na jedné delší straně volné asi 2 cm na zalepení. Posypte nastrouhanou směsí obou sýrů. Mírně osolte, opepřete, případně posypte kořenící směsí.

Na to dejte špenát. V malé misce rozšlehejte jedno vajíčko a lžící rovnoměrně pokapejte na špenát a trochu taky natřete na lepící okraj těsta.

Potom je potřeby ubalit pokud možno pevnější roli. Zalepte okraj potřený vajíčkem. Nakonec nakrájejte na kolečka silná asi 1, 5 – 2 cm. Klaďte je na plech a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..