hlavní jídlainspirace ze světas masem

Kuřecí stehna na marocký způsob

zveřejněno uživatelem Zdena 14 října, 2015 0 komentářů
Potřebovala jsem rychle dát péct večeři, abych se mohla věnovat zahradě. Je to vždycky problém, jak všechno stihnout. Po návratu z práce ven a dělat, co je třeba a pak ještě nakrmit rodinu a udělat, co je třeba doma. Určitě to znáte. Proto volím často jídla, která se po krátké předehře uvaří nebo upečou sama.

Potřebujete:
  •  kuřecí stehna nebo čtvrtky
  •  2 – 3 červené papriky
  •  1 – 2 čili papričky, podle chuti
  •  1 konzerva rajčat (domácí je ideální 🙂
  •  2 ČL mletého římského kmínu
  •  1 ČL mletého koriandru
  •  2 ČL uzené mleté papriky
  •  1 ČL mletého zázvoru
  •  ½ ČL sušeného česneku
  •  1 ČL mleté skořice
  •  1 větší bobkový listopad
  •  olivový olej
  •  sůl, pepř

Kuřecí maso omyjte, osušte papírovými ubrousky a osolte. Koření smíchejte do směsi a tou posypte stehna z obou stran. Dejte do pekáčku.

Troubu rozpalte na 200 °C.
Na maso v pekáčku naházejte pokrájené papriky, lehce osolte, opepřete.
Zalijte rajčaty z konzervy. Pokud máte celá, pokrájejte je na kousky.
Dejte do trouby. Pečte hodinu pod pokličkou a pak ještě půl hodiny otevřené. Hlídejte a ke konci případně mírně ztlumte teplotu.
Podávejte s kuskusem, který jste připravili dle návodu na obalu. Případně s rýží či bílým pečivem.
kuřecí stehna na marocký způsob
Když budete mít čerstvý koriandr, posypte jím pak jídlo na talíři. Můžete zakápnout citrónovou šťávou.

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..