k zakousnutípečivosaláty a lehká jídlasnídaně

Sendvič s lilkem a cuketou :-)

zveřejněno uživatelem Zdena 23 května, 2016 0 komentářů

Teď je ta pravá chvíle na zbytky lilku a cukety z receptu s těstovinami. Sendvič s lilkem a cuketou není o nic horší než první recept. Můžete jej připravit jako lehkou večeři nebo oběd do práce, svačinu na výlet. Můžete zeleninu použít na toust jen tak, ve vegetariánské verzi. Nebo pod zeleninu dát zbytky třeba pečeného masa. To jsem udělala tentokrát já. Měla jsem zbytek výborné, do růžova pečené vepřové panenky, tak jsem ji nakrájela na tenké plátky jako šunku.

K panence jsme měli ochucenou majonézu.

Kitchen-5039

Na tu potřebujete:

  •  3 PL majonézy
  •  3 PL zakysané smetany
  •  2 PL uzené grilovací omáčky.  Omáčku, kterou používám, mám přivezenou z Kanady, takže na tu nemohu přímo odkázat, neboť jsem ji u nás na trhu neviděla. Ale jiné kvalitní uzené omáčky najdete v koutcích s mezinárodními potravinami. Jeden recept od Nigelly Lawson mám i na doma vyráběnou a určitě se tady objeví, protože je geniální.

Sendvič samotný je sám o sobě velmi jednoduchý. Je to fakt lahoda a třeba budete mít taky chuť si nějaký podobný připravit. Tak pro inspiraci.

Kitchen-5038

Dobrý chleba potřete ochucenou majonézou. Položte plátky pečeného masa. Navrch dejte opečenou zeleninu. Podrobte sýrem typu Feta a pokapejte olivovým olejem. Pokud máte po ruce čerstvý tymián, tak je rozhodně čas po něm sáhnout. A je to. Vážně primitivní recept, ale měla jsem boule za ušima.

Kitchen-5030

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..