k zakousnutípečivosladká jídla a dezertysnídaně

Rebarborový koláč s kardamomem

zveřejněno uživatelem Zdena 16 května, 2017 0 komentářů

Další recept, kde využijete rebarboru. Koláč je voňavý, exotický. Pokud nemáte rádi kardamom, tak jej vynechejte. Koláč bude dobrý i tak. Rebarborový koláč s kardamomem je sám o sobě chuťově zajímavý. Můžete jej ale ještě trochu vylepšit tím, že jej na talíři doplníte šlehačkou ušlehanou s troškou vanilkového cukru, případně jej můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou.

Potřebujete:

  •  2/3 hrnku cukru, dala jsem nerafinovaný třtinový cukr
  •  3 vejce
  •  3 PL rostlinného oleje nebo rozpuštěného másla
  •  2 PL mléka
  •  1 ČL vanilkového extraktu
  •  1 ČL drceného kardamomu
  •  ½ ČL cejlonské skořice
  •  ½ ČL citrónové kůry z chemicky neošetřeného citrónu
  •  1 hrnek hladké mouky
  •  1 ČL prášku do pečiva z vinného kamene
  •  1/3CL soli
  •  2 hrnky krájené rebarbory

Šlehejte v robotu vejce s cukrem do světlé husté pěny. V druhé misce smíchejte všechny suché ingredience. K pěně přidejte mléko, vanilkový extrakt a potom pomalu přilévejte za stálého míchání tuk. Pak po částech vmíchejte suchou složku – mouku s kořením a práškem do pečiva a solí. Těsto nalijte do kulaté formy (cca 30 cm v průměru) a navrch dejte kousky rebarbory.

Pečte asi 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..