k zakousnutíostatnísladká jídla a dezerty

Kokosové kuličky ve stylu Bounty

zveřejněno uživatelem Zdena 20 prosince, 2017 0 komentářů

Tohle cukroví jsem zkusila jen tak, že jsem měla ponorku a nevěděla vůbec, co mám dělat. Co dřív, co pak. Nějak jsem byla bez chuti k pečení. Narazila jsem na různé recepty na kokosové kuličky a nějak mi přišlo snadné je zkusit a měla jsem zrovna doma i dobrý strouhaný bio kokos i sladké kondenzované mléko Salko. Kokosové kuličky Bounty se zkrátka samy přihlásily o své místo. Jsem tomu ráda, protože nám všem moc chutnaly. Musíte tedy zapomenout na to, že v nich je Salko a moučkový cukr, což ani jedno není zrovna zdravá pochutina, ale pro jednou si odpusťte. Není toho zase tolik, nesníte všechno sami a je to fakt bašta. Tedy pokud máte rádi tyčinky Bounty. Navíc poléváte hořkou čokoládou, ne mléčnou, tak si vyberte dobrou 70 % čokoládu.

Potřebujete:

  •  ½ konzervy Salka
  •  150 ml moučkového cukru
  •  300 – 350 g nahrubo strouhaného kokosu
  •  špetka soli
  •  1 ČL vanilkového extraktu
  •  200 g hořké čokolády

Salko nalijte do misky, k němu přidejte ostatní ingredience. Ale kokos nedávejte rovnou všechen. Nasypte nejdříve 250 – 300 g a vše promíchejte.

kokosové kuličky Bounty

Nedá se úplně přesně říct, kolik kokosu budete potřebovat. Je nutné vyzkoušet, zda se hmota nelepí příliš. Musíte z ní udělat kuličky tak do 2 cm v průměru. Takže pokud to úplně dobře nejde, přidejte ještě další kokos. Ale celkově hmota musí být měkká a šťavnatá, zase to tedy s kokosem nepřežeňte. Můžete si na koulení připravit malou mističku s vodou a prsty si občas omýt a navlhčit. Samotné koulení je velmi snadné. Kokosové kuličky dávejte na tác nebo na plech na pečící papír.

kokosové kuličky Bounty

Teď přijde to nejtěžší, a to je polití rozehřátou čokoládou. To je hotová věda a já se přiznám, že do tohoto umění jsem zatím nepronikla. Ani jsem se o to ještě nesnažila. Moc se těším, že jednou budu mít dost času a naučím se to. Rozehřát čokoládu tak, aby vám pěkně ztuhla, nezešedla, není vůbec snadné. Optimálně se používají čokoládové pecičky k tomu určené. Neměla by se vlastně používat běžná čokoláda.

Ale já jsem na to šla tímto primitivním způsobem. Jen jsem se snažila, abych čokoládu rozehřívala opatrně, při nižší teplotě, aby mi voda ve vodní lázni, kde jsem rozpouštěla, nevřela. Snažila jsem se udržovat co nejnižší teplotu, aby čokoláda byla pěkně měkká. Kuličku jsem si vždy napíchla na dvouzubou vidličku a lžící na ni nalila čokoládu tak, aby byla politá celá kulička. Ty jsem odkládala zase na pečící papír na tác. Pak jsem je nechala při pokojové teplotě, dokud čokoláda neztuhla, nejméně 2 hodiny. Už jsem se bála, že to nedopadne. Pak jsem kuličky uložila v chladné místnosti.

kokosové kuličky Bounty

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..