bez masak zakousnutísladká jídla a dezertysnídaně

Porridge s dýňovým pyré

zveřejněno uživatelem Zdena 16 března, 2018 0 komentářů

Tak jasně, že musel přijít ještě nějaký další recept s dýňovým pyré. Po lasagních mi ho ještě dost zbylo. Pytlík jsem dala do mrazáku, a když jsem namáčela vločky, tak mě napadlo, že zkusím i tohle. Určitě jsem podobné variace už někde viděla, tak proč si porridge s dýňovým pyré nedat k snídani, že? Je to hrozně jednoduché, dalo by se říct, že na tom nic není. Ale byla to bašta, tak vám to taky naservíruju. Protože dýňové pyré jsem měla jen z čisté dýně, tak jsem se rozhodla přidat trochu vůně, které by se použilo v dýňovém sladkém pečení, trochu skořice, muškátového oříšku a vanilkového extraktu. A ořechy, to je už pak jasné, že s medem a máslem všechno doladí.

Potřebujete na asi 3 porce:

  •  1 hrnek ovesných vloček
  •  2 hrnky tekutiny. Buď používám rostlinné mléko, nebo napůl míchám vodu s normálním mlékem. Pokud nechávám namáčet vločky přes noc, což běžně dělám, tak je namočím do vody, tak do 1 ½ hrnku.  Ráno  pak přidám ½ až ¾ hrnku mléka. Když namáčíte přes noc, tak vám do rána všechna volná tekutina zmizí. Vločky budou úplně nacucané a kaši budete mít doslova raz dva hotovou. Jinak nechejte namáčet asi půl hodiny, i to už je dost na to, abyste kaši měli za chvilku.
  •  špetku soli, bez ní to nejde. Hned na kaši poznáte, že jste ji tam nedali. Občas zapomenu, tak vím…
  •  ½ ČL skořice (já používám cejlonskou, miluju ji)
  •  špetku muškátového oříšku
  •  1 ČL vanilkového extraktu
  •  3 vrchovaté PL dýňového pyré
  •  máslo, med a ořechy na oblohu a ještě špetku skořice na posypání.

Namočené vločky s mlékem nebo tekutinou podle vaší volby dejte do hrnce a dejte vařit. Přidejte koření, a když už se mírně vaří, vmíchejte pyré. Na talíři poklaďte tenkými plátky másla. To samozřejmě nemusíte dělat, ale já tam máslo prostě musím mít. Posypte ořechy a pokapejte medem nebo javorovým či jiným sirupem. Už zase slintám, jen o tom píšu.  Vločky a kaše z nich, ty zkrátka můžu, stejně jako jiné obilné kaše. Chystám se i na slané verze, tak se tu nejspíš taky někdy objeví.

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..