hlavní jídlainspirace ze světaryby a seafoodsaláty a lehká jídla

Těstoviny se sardinkami

zveřejněno uživatelem Zdena 15 srpna, 2015 0 komentářů
Těstoviny se sardinkami jsou výborná rychlovka. Tedy sardinky, které použijeme jsou konzervované rybičky z plechovky.
Často se dostanu domů později a velké vyváření není čas. To určitě znáte. U tohoto receptu navíc nebudete ani dlouho chystat ingredience, Než se vám začne vařit voda ne těstoviny, budete mít z půlky uvařeno.

Potřebujete na 3 – 4 porce:
  •  1 konzervu dobrých sardinek. Mám ráda sardinky, které mívají v Lidlu v řeckých týdnech. Moc často je jinak nepoužívám, nejsem proto žádný znalec. Použijte rybky dle vlastního výběru.
  •  miska žampiónů na plátky, množství je variabilní, kolik máte, tolik dáte
  •  2 rajčata, v tomto receptu není nutné loupat, nakrájejte je na tenké plátky, trochu oklepte, odtečou semínka a šťáva
  •  3 stroužky česneku na kousky
  •  velká hrst bazalky, nakrájejte nebo natrhejte, jak budete stíhat
  •  strouhaný sýr parmezánového typu
  •  sůl, pepř, olivový olej
  •  těstoviny ¾ – 1 balení

Postup je jednoduchý. Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Mezitím si nakrájejte zeleninu. Do pánve dejte olivový olej, osmahněte mírně česnek. Vhoďte žampióny a opékejte, mírně osolte, opepřete. Když začínají houby zlátnout, vhoďte rajčata. Opékejte poměrně zprudka, neděláme dušeninu. Nejspíš se vám už vaří voda, dejte těstoviny vařit. Když se vyvaří šťáva z rajčat, ještě opékejte. Pokud je potřeba, přidejte trochu oleje. Vhoďte sardinky rozdrobené na kusy a osmahněte. Přidejte většinu bazalky. Máme hotovo. Ještě zkuste, jestli není třeba dosolit a opepřit.
Nechte si asi sběračku vody z těstovin, slijte těstoviny a vmíchejte do pánve. Pokud je potřeba, přidejte vodu, směs těstoviny lépe obalí.

Podávejte posypané sýrem, pokapané olivovým olejem, navrch ještě dejte trochu bazalky.

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..