polévky a dušeninyryby a seafood

Polévka z bílého chřestu s uzeným lososem

zveřejněno uživatelem Zdena 21 května, 2015 0 komentářů
Polévka z bílého chřestu je lahodná sama o sobě. Uzený losos z ní udělá luxusní pochoutku, které budete těžko odolávat. Osobně mám radši chřest zelený pro jeho výraznější chuť a pro mě i příjemnější, křehčí konzistenci. Bílý chřest ale vyniká jemnou chutí a právě pro tuto polévku je ideální. Uzený losos se právě k této jemné chuti báječně hodí.

Potřebujete:

  •  balení bílého chřestu
  •  asi 2 – 3 větší brambory
  •  2 stroužky česneku¨
  •  trochu uzeného lososa, stačí opravdu málo, jen poházet na polévku, stačí, když si necháte 2 – 3 plátky z balíčku, který pak můžete ještě použít jinak
  •  bylinky na zdobení (použila jsem popenec, může být petrželka)

Chřestu ulámejte konce – chyťte, ohněte, ulomí se. Oloupejte. Nakrájejte na

5 cm kousky. Hlavičky nechte bokem. Brambory oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a dejte obojí vařit, ještě přidejte nakrájený česnek a zalijte vodou těsně nad zeleninu. Osolte, vařte do měkka. Pak nechte vše trochu zchladnout a umixujte na hladký krém v mixéru nebo ponorným mixérem.
Dejte zpět do hrnce a ohřívejte. Přidejte hlavičky. Dochuťte solí, pepřem, případně lehce strouhněte muškátového oříšku. Na talíři ozdobte lososem a bylinkami, lehce opepřete.

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..