k zakousnutísladká jídla a dezerty

Čokoládové placičky

zveřejněno uživatelem Zdena 21 prosince, 2016 0 komentářů
Jednoduché a prosté cukroví. Čokoládové placičky můžete obměňovat podle svých chutí, jak je libo. Základem je rozpuštěná kvalitní čokoláda a kvalitní ostatní suroviny, které do placiček použijete.

Doporučuji hořkou se 70 % podílem kakaa. Ale pokud jste milovníci mléčné čokolády, tak klidně použijte tu. Jen je potřeba vyzkoušet, že se vaše oblíbená mléčná čokoláda dá ve vodní lázni dobře rozpustit. Některé totiž hrudkovatí. Takže to si musíte otestovat sami.
čokoládové placičky
Já tedy používám hořkou čokoládu. Většinou jsem použila Lindt nebo Suchard, ale možností je opravdu mnoho.
Postup je velmi snadný.
Nejdříve si připravte ingredience, které budete do čokolády dávat. Výborné jsou různé oříšky, kandované ovoce, zejména brusinky se svou kyselou chutí se s hořkou čokoládou ideálně doplňují. Co jsem vyzkoušela a co nám chutnalo je kandovaný zázvor a drcené kakaové boby jemně poprášené mořskou solí nebo fleur de sel.
čokoládové placičky
Čokoládu ve vodné lázni rozpusťte. Použijte 100 – 150 g čokolády.
Na rovnou podložku, výborně se hodí třeba víko od krabice od bot nebo bonboniéry, dejte pečící papír. Pak naberte čokoládu lžičkou a dělejte hromádky na papír, zdají se docela malé, ale nebojte se, jak přidáte přílohy, placičky se roztečou.
Stačí většinou jedna mandle, a pár menších kousků ostatních ingrediencí.
Nechejte po ozdobení placky vychladnout a dejte dochladit do lednice (na to se právě dobře hodí víko krabice, které svým okrajem placičky chrání).
čokoládové placičky
Pak sloupejte z papíru a dejte do krabičky, jednotlivé vrstvy proložte pečícím papírem.
čokoládové placičky
Skladujte v chladu.
čokoládové placičky
čokoládové placičky

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..