ostatní

Rychlé okurkové pickles do ledničky

zveřejněno uživatelem Zdena 12 července, 2015 0 komentářů
Misku okurek od souseda je třeba nějak zužitkovat. Jsou trochu přerostlé na klasické naše sterilované okurky. Našla jsem si recept na okurkové pickles do lednice, které jsou velmi rychlé a chutné. Upravila trochu nálev a přidala česnek a kopr. Nejsou sterilované, i když by se asi daly převařit. Ale to jsem nezkoušela, nebyl čas. Takže jen taková rychlovka.

Potřebujete:

  •  6 šálků nakrájených nakládaček
  •  2 PL mořské soli
  •  1 šálek vinného octa
  •  ½ šálku jablečného octa
  •  ¾ šálku vody
  •  1 šálek cukru
  •  ¼ šálku hnědého cukru
  •  1 PL hořčičného semínka
  •  ½ ČL kurkumy
  •  1 na kolečka nakrájená červená cibule
  •  2 stroužky česneku
  •  snítka kopru
Postup je jednoduchý, dejte pokrájené okurky do misky, prosolte, zakryjte fólií a dejte na 2 hodiny do lednice.
Mezitím ostatní ingredience kromě cibule, česneku a kopru svařte.
Okurky z lednice pořádně propláchněte, promíchejte s cibulkou, česnekem a koprem. Nacpěte do sklenic, mělo by vám to vyjít na 2 klasické okurkové sklenice. Zalijte horkým nálevem a zavřete.
Nechte vychladnout a pak dejte do lednice. Jíst se dají už druhý den, vydrží v lednici pár týdnu, někde píší 2, jinde 4. V podstatě si myslím, že by měly mít trvanlivost spíš delší. Ale buďte si jistí, že dřív zmizí. Na internetu je najdete také pod názvem bread and butter pickles v různých variantách. A název odpovídá použití. Když si natřete chleba třeba žervé a obložíte pickles, u jednoho nezůstanete. Je to fakt parádní bašta. Nebo  je můžete zamotat jako přílohu do obložené tortilly nebo sendviče.

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..