polévky a dušeniny

Zelená krémová polévka

zveřejněno uživatelem Zdena 15 listopadu, 2015 0 komentářů
Polévku jsem vařila po naplnění jedné solitární palačinky špenátovo – mangoldovou směsí. V pánvi mi zbylo plno hotového lupení. Protože nebylo k dispozici více strávníků na palačinky, využila jsem zbytky na polévku (i když podle množství by se zbytkem dala nazvat spíše náplň palačinky :-).

 Potřebujete:
  •  špenát nebo mangold nebo obojí upravené podle receptu na palačinkovou náplň
  •  ¼ l mléka k tomu
  •  ½ l vody (pokud nemáte vývar)
  •  1 kostka bio bujónu (pokud nemáte vývar 🙂
  •  sůl, pepř
  •  sýr, krutony, zakysaná smetana, bylinky na servírování, zkrátka, co je zrovna po ruce

Do hotové směsi na pánvi nebo v hrnci nalijte mléko, vodu nebo vývar a dejte bujón, pokud jste tedy neměli ten vývar! Krátce povařte, osolte, opepřete.

Zelená krémová polévka

 Nechejte mírně zchladit a rozmixujte na hladký krém. To je vše. Polévka je vynikající a velmi jednoduchá. Pokud vám nezbude směs z palačinek, tak si ji prostě připravte přímo na polévku.
Zelená krémová polévka

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..