k zakousnutíostatnípečivosladká jídla a dezertysnídaně

Čokoládové bezlepkové sušenky s čirokovou moukou

zveřejněno uživatelem Zdena 16 prosince, 2017 0 komentářů

Výborné a rychlé cukroví, navíc bezlepkové, pokud takové potřebujete. Pokud ne, můžete samozřejmě místo čirokové mouky dát pšeničnou. Sušenky chutnají podobně jako koka sušenky. Jsou křehké, ne moc sladké, kakaové, prostě skvělé. Inspirovala jsem se zde, jen jsem trochu upravovala ingredience.

čokoládové bezlepkové sušenky

Potřebujete:

  • 130 g mletých neloupaných mandlí
  • 70 g čirokové mouky
  • 40 g kakaa
  • 50 g cukru – můžete dát moučkový cukr, ale ten jsem já nechtěla použít, tak jsem si v mé mlýnku na kávu, který používán jen na oříšky a semínka, namlela na jemno přírodní hnědý krystalový cukr. Nebyla jsem si úplně jistá, co by s konzistencí těsta udělala sušená třtinová šťáva, tu jsem si tedy netroufla dát.
  • 100 g studeného másla
  • 3/4 ČL solných krystalů fleur de sel nebo mleté mořské soli

Postup je jednoduchý. Do robota dejte všechny suché ingredience, máslo nakrájejte na kostičky a přidejte do mísy a umíchejte těsto. Rozdělte na 2 díly, z těsta udělejte 2 válečky o průměru mezi 2 a 3 cm. Zabalte je do potravinové folie a nechejte přes noc v lednici.

Druhý den vezměte těsto a krájejte z něj kolečka tloušťky asi ¾ až 1 cm. Můžete je péct rovnou tak jak jsou na plechu na pečícím papíru. Pokud máte formu na perníčky či sušenky, tak si je udělejte ozdobné.

čokoládové bezlepkové sušenky

Formičku jsem musela občas otřít ubrouskem a potřít mašlovačkou lehce namočenou v oleji, aby se mi těsto nelepilo, vždy tak po 4 kouscích. Uvidíte sami, třeba vám to půjde i bez olejování.

čokoládové bezlepkové sušenky

Pečte v troubě vyhřáté na 150 °C 20 minut. Já jsem použila program s horkým vzduchem, tak jsem dala lehce nižší teplotu 145 °C a dala jsem do trouby oba plechy (tolik mi jich z těsta vyšlo) a po 10 minutách jsem je v troubě prohodila.

čokoládové bezlepkové sušenky

čokoládové bezlepkové sušenky

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..