hlavní jídlas masem

Pomalu pečená krůtí křídla s pohankou

zveřejněno uživatelem Zdena 7 února, 2017 0 komentářů

Z krůtích křídel až tak snadno větší jídlo nepřipravíte. Ideální je, pokud jich máte více. Bez problémů z nich ale můžete uvařit jídlo, kde se maso natrhá na menší kusy a podává třeba s rýží, těstovinami nebo nějakou obilninou a zeleninou. Pomalu pečená krůtí křídla vám spolu s výpekem zahrají v jídle první housle, jejich chuť bude nepřekonatelná a pak ani nepotřebujete masa moc.

Potřebujete:

  •  krůtí křídla, kolik máte, podle toho zvolte velikost pekáče, musí být ale s poklicí
  •  sůl, pepř, případně trochu kmínu
  •  pohanku, pro 4 lidi jsem vařila asi z půl balíčku
  •  5 středních mrkví
  •  3 velké stroužky česneku
  •  tymián, čerstvý nebo sušený
  •  olivový olej
  •  kousek másla

Pomalé pečení je hračka. Uznávám, že se může zdát péct pouhá krůtí křídla pomalu 4 hodiny trochu neekonomické, ale když upečete víc masa najednou…. A to, co vytvoříte, je neuvěřitelně voňavá dobrota. Můžete samozřejmě stejným způsobem upéct i jiné maso. Já kupuji krůtu ze dvora od chovatelů, takže si i s křídlem nechám trochu víc masa, nejsou to jen kosti.

Křídla osolte, pokmínujte, malinko opepřete. Dejte do pekáče, podlijte vodou, aby na dně byl tak 1 cm. Přiklopte poklicí a dejte péct na 4 hodiny při 150 °C. Já jsem to z časových důvodů udělala tak, že jsem maso dala do trouby a nastavila ji, aby se upeklo maso v noci s tím, že hotovo bylo v 9 hodin ráno. Takže i takové věci se podle časových potřeb s pomalu pečeným masem dají dělat. Nehlídala jsem ho, v troubě jsem ani jednou nebyla. Ráno byl na dně karamelizovaný, lepkavý výpek a maso bylo voňavé, až člověk měl co dělat, aby se do jídla nepustil hned.

pomalu pečená krůtí křídla

Po zchladnutí oberte maso, natrhejte na větší kusy. Pekáč tak jak je dejte na oheň a ve výpeku maso osmahněte, jen lehce, aby se obalilo voňavým lepidlem.

pomalu pečená krůtí křídla

Na přílohu si nejdříve nakrájejte mrkev nadrobno.

pomalu pečená krůtí křídla

Osmahněte ji na oleji a pomalinku opékejte, až začne mírně měknout a vonět. Pak přidejte česnek, tymián a ještě chvíli míchejte. Přisypte do hrnce pohanku, promíchejte a přidejte vodu podle návodu na balení pohanky. Osolte, opepřete a pod pokličkou pomalu vařte, až bude pohanka měkká. Pokud je třeba, ještě dochuťte. Přidejte asi 2 PL másla pro zjemnění.

Podávejte s voňavou pečínkou.

pečená krůtí křídla

pomalu pečená krůtí křídla

pomalu pečená krůtí křídla

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..