Já vím, je to samá cuketa. Ale když je úroda veliká, tak zkrátka hledám, jak ji zužitkovat a pochutnat si. Všechny recepty, které jsem vám napsala, nám opravdu moc chutnaly. Pochutnal si i manžel a ten rozhodně není na nějaké recepty typu cuketa 100 krát jinak. Musím vymýšlet tak, aby to i jemu chutnalo, neboli – ani byste neřekli, že v tomhle koláči je cuketa.
Oloupala jsem ji, abych eliminovala zelené kousky v těstě (mně by nevadily) a vlastní cuketa pak těsto krásně zvláční. Chuť nese čokoláda a vlašské ořechy.
Potřebujete:
- 2 hrnky strouhané cukety osolte ½ ČL soli, nechte chvíli stát, tekutinu pak vyždímejte
- 2 ½ hrnku hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 ČL sody
- ½ ČL prášku do pečiva
- 1 hrnek slunečnicového oleje
- ¼ hrnku kvalitního kakaa
- 3 vejce
- 50 g sekané tmavé 70 % čokolády
- ½ hrnku sekaných vlašských ořechů
- ½ ČL skořice
- 1 ČL vanilkového extraktu
- ½ hrnku mléka nebo podmáslí
Rozpalte troubu na 180 °C.
Smíchejte zvlášť suché a vlhké ingredience, promíchejte dohromady. Nakonec přimíchejte čokoládu a ořechy. Nalijte těsto do vymazané formy. Měla jsem asi 25 x 30 cm, ale příště bych použila o trochu větší, aby bylo těsto po upečení ještě nižší, já jsem upekla na 2 – 3 cm.
Dejte do trouby, peče se asi 30 minut.
Po upečení nechte vychladnout.
Neměla jsem čas dělat polevu, tak jsem ve 150 ml šlehačky rozpustila 30 g hořké čokolády a nechala vychladnout a dochladit v lednici. Pak jsem ji ušlehala a natřela na těsto.
2 Komentáře
Buchtu jsem dnes upekla, cele rodine chutna, takze uspela a zarazujeme ji do naseho jidelnicku.
Cauky Brona
Tak to mě moc těší, díky za zpětnou vazbu, ahoj Zdena