k zakousnutíostatnípečivosladká jídla a dezertysnídaně

Ovesné sušenky

zveřejněno uživatelem Zdena 4 prosince, 2016 0 komentářů

Neboli také ovesné sušenky na cesty. Pekla jsem je, když jsme vyráželi s manželem na krátkou dovolenou do Toskánska jako pohotovostní zdroj energie. Měli jsme před sebou spoustu kilometrů a to se nám většinou moc nechce zdržovat zastávkami na jídlo. Samozřejmě to nakonec uděláme, ale já mám ráda připravený plán B, abychom cestou náhodou nepadli hladem. Sušenky jsou opravdu výborné.

Potřebujete:

  •  1 hrnek jemných ovesných vloček
  •  ½ hrnku celozrnné mouky
  •  100 g sušené třtinové šťávy
  •  ½ ČL prášku do pečiva (bezfosfátového)
  •  ½ ČL sody
  •  1 ČL vanilkového extraktu
  •  1 ČL skořice
  •  ½ hrnku různých semínek (lněné, slunečnicové, dýňové)
  •  100 g měkkého másla
  •  50 g sekané hořké čokolády
  •  50 g brusinek
  •  hrst sekaných ořechů dle vaší volby

Ze všeho dohromady smíchejte hroudu těsta.

ovesné sušenky

V robotu to budete mít raz dva. Potom na tácek nadělejte kuličky (průměru asi 3 cm) a dejte na půl hodiny do lednice.

ovesné sušenky

Rozpalte si troubu na horký vzduch na 160 °C.

Kuličky dejte na pečící papír na plech dostatečně od sebe, celkem to vyjde na 2 plechy.

ovesné sušenky

Trochu je splácněte, ale možná by to šlo i bez toho (jako u cookies). Samy se ještě trochu roztečou, ale protože jsem u tohoto těsta s vločkami neuměla odhadnout jak moc, tak jsem jim trochu rozmáčknutím pomohla.

Pečte asi 15 minut oba plechy najednou. Pokud nemáte horký vzduch, tak postupně jeden po druhém.

ovesné sušenky

ovesné sušenky

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..