bez masahlavní jídlak zakousnutísaláty a lehká jídla

Pečené papriky plněné sýrem

zveřejněno uživatelem Zdena 12 září, 2018 0 komentářů

Velmi jednoduchá rychlovka, která se skvěle hodí jako předkrm, ale klidně i jako hlavní jídlo. Já jsem k nim připravila citrónové řecké brambory a bylo to super. Pečené papriky plněné sýrem by se jistě daly připravit i na grilu, ale já jsem se rozhodla je péct v troubě, přeci jen sýr tu a tam trochu uteče a v pekáči ho vždycky najdete. Pokud máte ty správné grilovací pomůcky, tak si přípravu upravte pro gril. Sýr do paprik jsem použila ovčí, co jsme si dovezli z Malé Fatry, nebyl slaný, tak jsem dochucovala, ale může dát klidně fetu či jiný podobný sýr. Mohla by jistě být i Niva či podobné plesnivce. Pracovala jsem víceméně odhadem, papriky jsme neměla moc velké, mohlo jich být tak maximálně 8. Použila jsem asi 200 g sýru. O nic tu nejde, tak se nebojte improvizovat. Pečené papriky plněné sýrem berte to jako inspiraci, jak lze snadno využít papriky.

Potřebujete:

  • 6 – 8 menších paprik
  •  200 g čerstvého sýru
  •  50 g creme fraiche či zakysané smetany
  •  2 PL olivového oleje, pokud ale budete péct s Nivou, tak jej vynechejte, sýr je dost tučný sám o sobě
  •  bylinky (třeba sekaná petržel nebo tymián)
  •  můžete přidat česnek. Já jsem jej nedávala, protože jsem k paprikám pekla řecké brambory, které jsou s česnekem, tak aby ho nebylo moc
  •  sůl, pepř dle chuti

Rozehřejte troubu na 180 °C

Papriky podélně rozpulte, vyndejte semínka. Sýr nastrouhejte, smíchejte s ostatními ingrediencemi. Papriky dejte do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Do každé papriky dejte trochu náplně, zakápněte olejem a dejte péct na asi 30 minut.

Po 20 minutách koukněte, jak jsou na tom. Někdy v této chvíli přidám teplotu na 200 °C a pak už do konce hlídám.

Také se Vám může líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..