Salát jsem si vymyslela, když mi zbyla malá miska brambor vařených ve slupce. Nevěděla jsem, co s nimi, na nic velkého to nebylo. Navíc jsem měla doma zralé avokádo, ale ne kukuřičné tortilla chipsy, které máme rádi ke guacamole. Proto jsem si řekla, že to zkusím, brambory a avokádo jdou velmi dobře dohromady, chuťově si neškodí. Bramborový salát s avokádem tak, jak jsem jej připravila, nemá přesný rozpis ingrediencí, napíši sem, kolik jsem použila já, ale je to na vás, kolik čeho máte, tolik toho dáte. Sami můžete zkoušet, co vám bude nejvíce vyhovovat a recept si upravit podle sebe. Už teď mě napadají další kombinace, tak se do toho s klidem pusťte taky. Salát stojí za to, je výborný a osvěžující.
Potřebujete:
- brambory vařené ve slupce, asi 8 malých
- 1 avokádo
- šťáva z poloviny citrónu
- 3 PL nakrájených zelených nebo černých oliv
- 4 PL nakrájeného sýru typu Feta. Já jsem měla doma naložený v olivovém oleji s trochou bylinek a česnekem, tak jsem jej použila, ale úplně stačí čistý sýr.
- 1 malá červená cibulka nadrobno, tu bych si do salátu dala sama pro sebe, ale můj muž ji nejí, tak ho netrápím
- sůl, pepř
- olivový olej
- pokud budete mít, tak je salát velmi dobrý s rukolou, ale není v receptu nutná
Postup je velmi snadný, vše nakrájejte na kostičky, smíchejte v míse. Když nakrájím avokádo, vždycky ho zakapu citrónovou šťávou, aby nezhnědlo. Pak jej přidejte k ostatním ingrediencím.
Vše osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem, celkem myslím jsem mohla dát tak 2 – 3 PL.
Opatrně promíchejte, případně dokyselte. Podávejte s rukolou nebo zeleným salátem.