Velmi snadné a rychlé jídlo, máte to téměř bez práce a hodí se báječně, pokud musíte vařit, ale nemáte čas se motat po kuchyni moc dlouho. Navíc není problém navařit pro více lidí a pochutnáte si. Krůtí ragú nemusí být nutně krůtí, můžete klidně třeba kuřecí maso.
Potřebujete:
- krůtí maso, nejlépe stehna nakrájená na větší nudličky nebo menší kostky veliké tak kolem 2 cm, já jsem vařila z 800 g masa
- 5 stroužků česneku
- 50 g anglické slaniny na kostičky
- po 1 ČL sušeného tymiánu, oregana a rozmarýnu
- sůl, pepř
- rostlinný olej
- 1 konzerva sterilovaných rajčat
- 1 šlehačka
- příloha – rýže, těstoviny i brambory mohou být
Do rozpáleného hrnce nalijte asi 2 PL oleje, na něm krátce osmahněte česnek s anglickou slaninou, než začne česnek zlátnout, postupně přidávejte a opékejte maso, nasypte bylinky, sůl a pepř. Vmíchejte rajčata a nechejte na mírném plameni dusit asi 30 minut pod pokličkou. Potom odkryje a přimíchejte šlehačku, vařte ještě na mírném ohni asi 15 minut. Hlídejte, ať se vám omáčka nepřipaluje, já jsem po chvíli přiklopila tak napůl pokličkou, aby byl odpar menší. Podle potřeby případně dosolte.
Podávejte s přílohou podle vaší volby, my jsme měli rýži a moc nám chutnalo.