bez masahlavní jídlas masem

Slaný koláč z bramborového těsta

posted by Zdena 17 dubna, 2015 0 comments
Měla jsem v lednici zbytek vařených brambor a dýňové pyré. Přemýšlela jsem, co k večeři, aby ji syn nekomentoval slovy, jestli to jídlo není až moc zdravé.
Nakonec jsem zkusila tento koláč z bramborového těsta se spoustou dobré náplně, nebylo to až tak těžké, je to jen další variace ala quiche.

Na těsto potřebujete:
  •  250 g uvařených brambor
  •  150 g mouky, použila jsem celozrnnou špaldovou, je to moje oblíbená
  •  1 vejce
  •  špetka soli

Udělejte těsto, pokud lepí nebo je suché přidejte trochu mouky nebo vody. Natlačte do koláčové formy, měla jsem větší, kolem 30 cm v průměru. Propíchejte vidličkou.

Rozpalte troubu na 200 °C.
Na náplň potřebujete:
  •  malou skleničku domácího kečupu nebo dobrý kupovaný
  •  1 balení ricotty (250 g), může jistě být i nějaký čerstvý sýr nebo tučný tvaroh v kostce
  •  3 vejce
  •  4 PL dýňového pyré
  •  100 – 150 g strouhaného sýru dle vaší volby
  •  bylinky, použila jsem asi hrst bazalky, ale je to na vás, co máte rádi
  •  malá miska špenátu, měla jsem rozmražený sekaný špenát, vymačkaný
  •  podle preferencí a oblíbenosti asi půlku dobré klobásky nebo anglickou  slaninu či uzené tofu nakrájené na kostičky
  •  sůl, pepř
 U tohoto koláče jsem nepředpékala těsto ve formě, neměla jsem čas. Těsto se ale krásně upeklo a nebylo vlhké.
Těsto ve formě potřete kečupem.
V míse smíchejte ricottu, dýňové pyré, vejce, bazalku, sůl, pepř. Směs nalijte na těsto, poklaďte vyždímaným špenátem. Kolečka klobásky jsem zapíchala do náplně. Vše posypte sýrem a dejte do rozpálené trouby.
Pečte 40 – 45 minut. Po upečení nechte chvíli chladnout.
Koláč byl moc dobrý, všichni si pochutnali. Ani nezbylo do krabičky na oběd :-).

Také se Vám může líbit

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..