Pro jednou zkuste změnu. Pečená červená řepa s mrkví jako zeleninová příloha nahradí hranolky nebo i chleba coby přílohu ke grilovanému masu. Dělám ji poměrně často zejména v zimě, ale právě ke grilovanému masu, které je doménou léta, je vynikající a zdravou alternativou.
Navíc je velmi jednoduchá její příprava.
Zeleninu nakrájejte na hranolky, promíchejte s trochou oleje a tymiánem. Dejte na plech do trouby rozpálené na 200 °C. Pečte asi 20 minut, pak zkontrolujte, jestli je zejména řepa hotová, případně přidejte 2 – 3 minutky. Celkově to netrvá déle než půl hodiny. Ale není řepa jako řepa, někdy jsou hranolky tenčí, je to pak rychlejší.
Podávejte k masu nebo i samotné s dipem ze zakysané smetany.
2 Comments
Odzkoušeno a musím říct, že je to lahoda!!! Společně s česnekovo-bylinkovým dipem je to nebe v hubě… Mňam 👌
Tak to mě moc těší a díky za zprávu. My milujeme i pečený květák, to je taky pecka. Jestli máte květák rádi, tak recept vyzkoušejte.
Zdravím, Zdena