Tohle jídlo je vážně ohromná dobrota. Už jen vůně, co se line kuchyní, vás nenechá v klidu. Navíc je to opět jídlo rychlé. Na to jak si pochutnáte, je příprava směšně jednoduchá. Kuřecí stehna pečená v hořčičné marinádě jsou právě díky marinádě opravdovou lahůdkou. Je to jedno z těch jídel, která můžete připravit pro návštěvu téměř na poslední chvíli. Když je času málo, jen vše umícháte, namažete, dáte péct a můžete začít uklízet :-).
Potřebujete:
- 6 celých kuřecích stehen
- 3 PL celozrnné hořčice (ne kremžské, ale celozrnné, např. francouzské či anglické)
- 3 PL plnotučné nebo dijonské hořčice
- 1 kelímek šlehačky (200 ml)
- 2 PL medu
- ½ ČL soli, případně podle chuti i trochu více
- 2 nastrouhané stroužky česneku
- 1 ČL vinného octa
Všechny ingredience na marinádu promíchejte. Stehna dejte do pekáčku a celá zalijte připravenou omáčkou.
Pokud máte čas, nechte 1 – 2 hodiny marinovat. Pokud ne, budete hned péct. Rozpalte troubu na 180 stupňů a nechejte stehna péct 45 minut. Během pečení jednou otevřete a lžící dejte marinádu na stehna. Nakonec zvyšte teplotu na 200 °C a nechte ještě 10 – 15 minut péct, řiďte se barvou, marináda by na stehnech měla být pěkně opečená. Máte hotovo.
Podávejte, s čím chcete. Já jsem udělala bramborovou kaši, do které jsem přimíchala podušený, na kousky nakrájený mangold.
Ale jistě by mohla být rýže i těstoviny, případně pečivo.