Potřebovala jsem rychle dát péct večeři, abych se mohla věnovat zahradě. Je to vždycky problém, jak všechno stihnout. Po návratu z práce ven a dělat, co je třeba a pak ještě nakrmit rodinu a udělat, co je třeba doma. Určitě to znáte. Proto volím často jídla, která se po krátké předehře uvaří nebo upečou sama.
Potřebujete:
- kuřecí stehna nebo čtvrtky
- 2 – 3 červené papriky
- 1 – 2 čili papričky, podle chuti
- 1 konzerva rajčat (domácí je ideální 🙂
- 2 ČL mletého římského kmínu
- 1 ČL mletého koriandru
- 2 ČL uzené mleté papriky
- 1 ČL mletého zázvoru
- ½ ČL sušeného česneku
- 1 ČL mleté skořice
- 1 větší bobkový listopad
- olivový olej
- sůl, pepř
Kuřecí maso omyjte, osušte papírovými ubrousky a osolte. Koření smíchejte do směsi a tou posypte stehna z obou stran. Dejte do pekáčku.
Troubu rozpalte na 200 °C.
Na maso v pekáčku naházejte pokrájené papriky, lehce osolte, opepřete.
Zalijte rajčaty z konzervy. Pokud máte celá, pokrájejte je na kousky.
Dejte do trouby. Pečte hodinu pod pokličkou a pak ještě půl hodiny otevřené. Hlídejte a ke konci případně mírně ztlumte teplotu.
Podávejte s kuskusem, který jste připravili dle návodu na obalu. Případně s rýží či bílým pečivem.
Když budete mít čerstvý koriandr, posypte jím pak jídlo na talíři. Můžete zakápnout citrónovou šťávou.