Tak ještě houbový recept, dokud nosíme z lesa plné koše. Na tomhle receptu opravdu nic není. Jen v podstatě opečete houby, vyrobíte skoro smaženici, naplníte štrúdl a je to. Měla jsem hromadu nakrájených hub na velký talíř, z ní jsem připravila dvě velké nohavice z listového těsta. Houbový štrúdl se výborně hodí, zejména pokud už nevíte, co byste z hub připravili, kdy všeho už bylo dost. A pokud ještě k tomu máte málo času, tak je tato rychlovka naprosto ideální. Protože mám na zahradě kapustu, přidala jsem i několik listů nakonec a zpestřila tak připravenou houbovou směs. Použila jsem i zbytek anglické slaniny, kterou jsem měla v lednici a potřebovala jsem ji spotřebovat. Zrovna sem se výborně hodila. Ale když ji vynecháte, nic se nestane a budete mít skvělé bezmasé jídlo.
Potřebujete:
- houby
- kapustové listy
- cibuli
- česnek
- vajíčka
- anglickou slaninu (můžete jistě vynechat)
- sůl
- pepř
- tymián
- grilovací omáčku
- sýr typu Feta
- listové či jakékoli jiné štrúdlové těsto
Houby nakrájejte jako na smaženici, kousky nechejte spíše větší než abyste je nasekali úplně nadrobno. Nadrobno naopak nakrájejte cibulku a česnek, slaninu na kostičky. Kapustové listy omyjte a natrhejte na menší kusy. Na másle nebo ghí, případně na oleji osmahněte cibulku a česnek. Na to hoďte slaninu a houby a opékejte. Osolte a opepřete, přidejte trochu tymiánu. Houby vám pustí nějakou šťávu tak vyčkejte, až se šťáva zredukuje a houby se zase začnou opékat. Pak přimíchejte natrhané listy kapusty a ještě chvíli nechejte zavadnout. Nakonec do pánve přidejte vajíčka. Na velkou misku hub jsem použila tři vejce. Jen promíchejte a hned odstavte. Nechejte krátce zchladnout.
Na vyválené štrúdlové těsto na prostřední třetinu natřete trochu grilovací, pikantní, nejlépe uzené omáčky.
Na to nandejte houbovou směs a posypte sýrem.
Zabalte štrúdl přeložením krajních dvou třetin z obou stran. A propíchejte horní vrstvy, aby mohla unikat pára.
Takto připravte obě nohavice a dejte péct do trouby na půl hodiny až 40 minut. Po upečení nechejte chvilinku vychladnout a můžete podávat.