Další salát, který si můžete dát jen tak samotný, ale výborně se hodí právě jako příloha k masu. Kuskusový salát můžete připravit na tisíc způsobů. Tahle verze je ochucená tak, abyste si pochutnali i na zbytcích, které si vezmete třeba druhý den k obědu, salát je lahodný už sám o sobě. Se zeleninou, aromatickým sýrem a s hořčičnou zálivkou.
Chystala jsem jej pro více lidí a plánovala i zbytky, takže jsem připravila celý balíček, tedy 500 g kuskusu. Jestli budete chtít méně, tak si množství přizpůsobte.
Potřebujete:
- 500 g balení kuskusu připravené podle návodu, tentokrát jsem připravovala salát z celozrnného, který se zejména na saláty výborně hodí
- 3 střední mrkve na malé kostičky
- 1 žlutá nebo červená paprika na kostičky
- 1 konzerva zelených oliv v nálevu, slitých a nasekaných opět na malé kousky
- po hrsti sekané petrželky a máty
- 1 plná PL Dijonské hořčice
- 3 PL olivového oleje
- 3 PL vinného Balsamico octa
- 1 propasírovaný malý stroužek česneku
- pepř a sůl podle chuti
- velká hrst strouhaného sýru parmazánového typu
- 1 jarní cibulka celá nasekaná nadrobno
Připravte si zálivku z oleje, octa a hořčice. V míse všechny ingredience smíchejte se zálivkou a podle chuti dosolte a opepřete.
Počítejte s tím, že se vám salát trochu rozleží a tak jej nepřesolte, můžete případně před konzumací ještě lehce dosolit. Někdy je potřeba přidat trošku více octa nebo i oleje. Musíte se přizpůsobit vaší míse.
Dejte vychladit do lednice.