Původně jsem koupila krevety s tím, že budeme grilovat. Jenže počasí mělo jiné plány a pokazilo se, takže nakonec z jídla byla skvělá krevetová rychlovka připravená na plotně ve velké pánvi. Měla jsem koupené krevety nevařené. Pokud se zadaří, kupuji je v Makru. Ale můžete koupit i vařené, růžové krevety, pak je na pánvi jen orestujete a bude to ještě rychlejší. Takže opět jen rychlá inspirace, pokud byste chtěli nějaké krevetové jídlo vyzkoušet, voňavé krevety jsou dobrá volba.
Potřebujete (pro 2 osoby):
- 500 g krevet, vařených i nevařených
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli papričku
- kůra z půlky a šťáva z celé limetky
- 1 stonek citrónové trávy nakrájený nadrobno
- koriandrová nať
- 2 PL ghí
Krevety omyjte.
Na ghí krátce orestuje nadrobno nakrájený česnek, papričku a citrónovou trávu a limetovou kůru. Přidejte krevety a restujte. Pokud jsou syrové, tak musí kompletně celé zrůžovět, Prohazujte a míchejte. Ke konci pokapejte limetovou šťávou. Když budou všechny krevety úplně růžové, tak ještě krátce restujte a nakonec vmíchejte koriandrovou nať. Pokud jste měli krevety již vařené, celý proces bude rychlejší, jen je se všemi ingrediencemi orestujte a bude to.
Voňavé krevety podávejte s listovým salátem, kvalitní majonézou a bagetkou. Podle potřeby ještě okyselte limetovou šťávou.