Jen rychlá inspirace, pokud byste třeba nevěděli, co k večeři či k lehkému obědu. Salát s avokádem, uzeným lososem a koyím sýrem nám moc chutnal a byl raz dva hotový. Můžete jej připravit i v malém, jen jako předkrm, na druhou stranu, když ho bude více, hladoví po něm rozhodně nezůstanete.
Potřebujete (2 porce k večeři):
- malá miska baby špenátu nebo polníčku
- 1 – 2 salátová srdíčka (malé saláty), podle velikosti salátu a místa v žaludku
- 100 g uzeného lososa (teplým či studeným kouřem, obě varianty poslouží stejně dobře)
- 1 zralé avokádo
- šťávu z půlky citrónu
- 50 g čerstvého kozího sýru nebo fety či podobného sýru
- pár drobných žampionů
- kvalitní extra panenský olivový olej
- čerstvě strouhaný pepř, sůl
Salát omyjte, osušte či nejlépe odstřeďte v odstředivce na salát a natrhejte na větší kousky. Dejte na talíře.
Houby krátce orestujte na olivovém oleji, osolte opepřete. Avokádo oloupejte, nakrájejte a pokapejte citrónovou šťávou. Spolu s kousky lososa a žampiony dejte na salát. Na to sýr a zakapejte olivovým olejem a lehce opepřete. Víc nemusíte dělat. Všechny ingredience mají svoji chuť a vzájemně se velmi dobře doplňují.